Annons

”Det är inte ekonomiskt försvarbart”

TORMESTORP/SÖSDALA – Jag har förståelse för föräldrarnas reaktion, men det är inte ekonomiskt försvarbart att hålla förskolan öppen, säger Lise-Lotte Kjellsdotter som är förskolechef i Sösdala och Tormestorp.
Hässleholm • Publicerad 1 juli 2015 • Uppdaterad 25 november 2021

Det är första året som Tormestorp och Sösdala slår samman sina förskole- och fritidsverksamheter under några sommarveckor, och det handlar om ekonomi.

– Vis av erfarenheten från tidigare år vet vi att det är många som önskar barnomsorg, men det är väldigt få som utnyttjar det. Ibland är det bara fem, sex barn och så har vi exempelvis en kokerska på plats hela dagen, säger Lise-Lotte Kjellsdotter som också är besviken på att inte fler föräldrar slöt upp på det öppet hus som de anordnade i förra veckan.– Det var bara två barn med föräldrar på plats, då hade de möjlighet att träffa den personal som kommer finnas i Sösdala.

Att ha samma kokerska till förskola och fritids har man provat men det är inte någon lösning, och det går heller inte att slå ihop fritids och förskola.– Jag har både skollagen och pedagogernas semestrar att ta hänsyn till när jag ska få ihop bemanningen, och i år gör vi så här med att samla barnen i Sösdala, säger Lise-Lotte Kjellsdotter.

Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons