Annons

Tre månader för utpressningsförsök

OSBY Skulle hjälpa vän att driva in drogskuld.
Osby • Publicerad 1 juli 2015 • Uppdaterad 25 november 2021

19-åringen stod åtalad för att ha försökt hjälpa en bekant att driva in en drogskuld. Han och vännen hade åkt till mannen som påstods ha skulden och som bodde i ett småländskt samhälle. Väl där var det den 19-årige Osbybon som tog initiativet. Han sa till den skuldsatte han skulle ”skicka folk på honom om han inte betalade.” Den hotades flickvän blev vittne till händelsen och hennes vittnesmål vägde tungt i rätten när 19-åringen nu dömdes för försök till utpressning.Samtidigt döms han också för inblandning i ett större bråk på en skola i Småland. Straffet blev tre månaders fängelse.

Rättegången mot 19-åringen inleddes den 12 mars i år, men fick på den andra dagen avbrytas efter att 19-åringen under en paus uttalat att han skulle döda åklagaren i målet. Först häromveckan kunde den återupptas genom att rätten först lyssnade på videoupptagningar från de två första rättegångsdagarna i mars och sedan fortsatte med de delar som kvarstod.Han dömdes tidigare i våras i en separat rättegång även till åtta månaders fängelse för hotet mot åklagaren, ett straff som han avtjänar just nu.

torwes0
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons