Annons

Nio ton kyckling återkallas

Hässleholm Ett produktionsfel har inträffat i Guldfågelns fabrik i Mörbylånga och nu väljer företaget att återkalla nio ton kyckling. Metalldelar lossnade från en maskin och kan ha hamnat i ett tiotal kylda förpackningar med kyckling.
Hässleholm • Publicerad 7 juli 2015 • Uppdaterad 24 november 2021

De produkter som drabbats av felet har förpackningsdatum mellan den 29 juni och den 1 juli. Konsumenter som har kyckling med dessa aktuella datum ska inte äta kycklingen, utan i första hand lämna tillbaka den till den butik där den är köpt eller höra av sig till Guldfågelns kundtjänst.

I ett pressmeddelande förklarar företaget att de beklagar vad som hänt. De vill dock understryka att det rör sig om totalt cirka tio förpackningar som kan innehålla metalldelar men att det ändå återkallar så stor mängd kyckling som en säkerhetsåtgärd. Enligt företaget ska de också ha åtgärdat problemet och har extra kontroller för att det inte ska hända igen.

Lasse Angantyr
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons