Annons

400 kg sprängämnen hittade

Nyheter I fredags stannade polisen en bil på grund av att man misstänkte passageraren, en 33-årig man,  för narkotikabrott.
Publicerad 20 juli 2015 • Uppdaterad 24 november 2021

I fredags stannade polisen en bil på grund av att man misstänkte passageraren, en 33-årig man,  för narkotikabrott. När man sen gjorde husrannsakan hemma hos honom hittades ingen narkotika. Däremot 50 kilo sprängämne. Ytterligare två personer, en 30-årig man och en kvinna i 70 års ålder, kunde gripas.

Under lördagen kom det fram ytterligare uppgifter i utredningen som gjorde att en 41-åriga man i Falkenberg också greps och anhölls. Hemma hos honom hittades 350 kilo sprängämne och elektroniska tändkapslar.

Annons

– Att ett misstänkt narkotikabrott vid ett fordonsstopp av polisen i Falkenberg ledde oss till ett beslag av så mycket sprängämne visar det utmärkta samarbetet mellan ingripandepoliser och utredare, säger lokalpolisområdeschef Christer Bartholdsson i Falkenberg

Den 33-åriga mannen och den äldre kvinnan har släppts. Däremot är 30-åringen och den 41-åriga mannen fortsatt anhållan, misstänkta för grovt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.

– Vi vet inte varför de hade sprängämnet eller vad det skulle användas till men vi är nöjda med att vi nu säkrat att 400 kg sprängämne inte kan användas i brottsligt syfte, säger Cecilia Bergstén, chef för grova brotts gruppen i Halland.

Utredningen kommer att fortsätta bland annat med förhör med de misstänkta och spårning av varifrån sprängämnet kommer.

Johanna Ravhed
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons