Annons

Medbrottsling vid skottdåd omhäktad

HÄSTVEDA Skadad 28-åring i skottdramat kvar på sjukhus.
Hässleholm • Publicerad 29 juli 2015 • Uppdaterad 24 november 2021

En annan man är sedan tidigare häktad misstänkt för dråpförsök. Den 28-åring som skadades svårt i samband med skottdramat den 4 juli är kvar på sjukhus. Chefsåklagare Pär Anderssons begäran om förlängd åtalstid gillades inte av den häktade, född 1974, som protesterade mot att fortsätta vara inlåst med restriktioner.

Det blev tingsrätten i Hässleholm som efter förhandling bestämde sig för att han ska stanna kvar i häktet och även denna gång med restriktioner. Detta för att han inte ska kunna försvåra utredningen och undanröja bevis.Vice chefsåklagare Eva Norberg som leder förundersökningen, men just nu befinner sig på semester, säger att utredningen av allt att döma kommer att ta mycket lång tid och att åtal förmodligen inte kan väckas förrän i höst.Den man som skadades är, enligt Norberg, fortfarande mycket medtagen efter den uppmärksammade händelsen.– Vi har kunnat påbörja förhör med mannen på sjukhuset, men får ta det bit för bit eftersom han fortfarande inte orkar medverka under några längre stunder.– Jag har hört att han har fått byta avdelning på sjukhuset, men vet inte om det fortfarande handlar om intensivvård.

Annons

Eva Norberg säger också att platsen för dådet fortfarande är avspärrad och att det återstår en hel del tekniska undersökningar och analyser av material som är skickade till NFC, Nationellt Forensiskt Centrum, tidigare SKL, för bedömning.– Det är ett allvarligt brott med långa straffvärden det handlar om. Utredningen måste naturligtvis få ta den tid den tar, fortsätter Eva Norberg.Vid häktningsförhandlingen den 7 juli erkände 41-åringen att han hade avlossat ett skott, men utan avsikt att döda och att han är ångerfull.

Den skadade mannen ska ha skjutits i den häktades hem, dit han kom objuden, och därefter ha släpat sig cirka 150 meter längs en väg där han i gryningen hittades av en förbipasserande lastbilschaufför.Hans tillstånd betecknades i början som livshotande, men har stabiliserats alltmer.Vilka skador han har ådragit sig är inte känt.

Maja Ögren AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons