Annons

Första hyresgästerna flyttar snart in i Brio

OSBY 700 kvm våningsyta anpassas till omsorgen
Osby • Publicerad 31 juli 2015 • Uppdaterad 15 december 2021
Briohuset (mot S Portgatan) Osby
Briohuset (mot S Portgatan) Osby

Men första ska lokalerna anpassas till de nya verksamheterna. – Arbetet påbörjas efter semestrarna, säger Björn Svensson, fastighetsstrateg på Osby kommun.Omsorgen ska hyra hela första våningsplanet på cirka 700 kvadratmeter.Även om lokalerna har inhyst liknande verksamhet förr, krävs vissa förändringar.– Det behövs nya ytskikt, berättar Björn Svensson också. Det ska målas och bli nya golv.

Det har sedan tidigare funnits ett pentry men nu krävs det en ny köksdel.Andra åtgärder blir att uppdatera tillgänglighet och utrymningsvägar. Till exempel ska två nya entréer tas upp i Brio-huset.Toaletter ska göras vid och ventilationen ses över.– Hur stor slutnotan blir vet vi inte, säger Björn Svensson vidare. Men det är begärt en miljon kronor för arbetena.

Stora delar av omsorgens personal kommer också att ha sina kontor i byggnaden. När inflyttningen sker är oklart, men i alla fall är det tänkt att Mellansteget flyttar redan den 1 september.På andra våningsplanet kommer Ekbackeskolan, som fått problem med trångboddhet, att hyra in sig. Delar av vuxenutbildningen, bland annat SFI, förläggs därför till Brio-huset.Båda dessa våningar har fönster ut mot Västra Storgatan respektive Södra Portgatan.Brio-huset omfattar annars ett helt kvarter, som även avgränsas av Brio-gatan. Där hyr sedan en tid Sparbanken, sedan bankens ordinarie lokaler på Esplanadgatan sprängdes i luften.Hela huset köptes in av kommunen eftersom det fanns planer på att bygga om det till kommunhus. Dessa planer är numera helt skrinlagda.

Anna-Carin Darlin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons