Annons

”Vilken resa det har varit”

FOTBOLL En vinnande personlighet i Hässleholms IF
Sport • Publicerad 31 juli 2015 • Uppdaterad 15 december 2021
Liridon Ahmeti, Hässleholms IF.
Liridon Ahmeti, Hässleholms IF.

– När man tänker tillbaka så ... vilken resa det har varit. Du ser, jag kan inte låta bli att le, säger Liridon när Norra Skåne träffar honom på jobbet på T4-skolan dagen före höstpremiären mot Nosaby.

2009 flyttades ur-HIF:aren Liridon upp i a-laget och han har varit med hela vägen från division fyra till toppen av division två.– Det är mycket som har förändrats, allting är mycket noggrannare i dag, mycket mer fokus på detaljer. Samtidigt har klubben gjort det bra som har tagit det successivt och inte gått för fort fram, säger han.

Annons

Hur har det varit för dig personligen?– Jag var ju ingen supertalang som Anton Persson som susade rakt in i a-laget. Jag har levt på min vilja och inställning och alltid tränat hårt. Jag har alltid velat bli så bra som möjligt och så har jag haft min vinnarskalle. Den har tagit mig hit. Ibland när jag blir riktigt sur när jag förlorar på träning kan jag sitta i omklädningsrummet efter och undra varför jag blir så förbannad, varför jag bryr mig så mycket. Men det är därför jag kommit hit, någon jättetalang har jag aldrig varit.

Vad har du utvecklat under de här åren?– Fysiken, när jag kom upp i a-laget hade jag ju inget att sätta emot. Nu är jag starkare. Och mer spelintelligent, jag gör det jag är bra på. Jag har aldrig varit någon dribbler, ändå dribblade jag hela tiden när jag var yngre. Nu spelar jag smartare. Och jag har utvecklat försvarsspelet, lärt mig att kompensera för att jag inte är så jättesnabb.

En glimrande högerfot tillhör också ytterbacken Liridons styrkor. Och så har han sin personlighet – en personlighet som är en viktig ingrediens i HIF:s framgångsrecept.Kaxig utan att vara dryg. Fylld med självförtroende, men alltid med glimten i ögat. En pådrivare med humor och självdistans.– Jag framställer mig själv som en superstjärna men alla som känner mig vet att jag gör det med glimten i ögat, skrattar Liridon.– Vi är ett sammansvetsat gäng som har kul. Och de nya killarna har kommit in hur bra som helst i det.Liridon har även blivit en favorit bland många HIF-knattar. En förebild som de yngre i klubben ser upp till.– Äh, det är väl för att jag alltid varit med på HIF:s fotbollsskolor och för att jag jobbar inom skolan, säger han nästan lite generat.– Men det är klart att det är kul, roligt att bli uppskattad.

Liridon ser fram emot höstsäsongen, som startar mot Nosaby i kväll.

Vad säger du om HIF anno 2015?– Laget håller riktigt bra nivå. Det är stentuff konkurrens på så många positioner. Defensivt är vi starka, sex raka nollor säger det mesta.

Din egen insats under våren?– Det började riktigt tungt, jag spelade knappt någonting. Men det vände mot Kvarnby och sen har jag spelat en hel del. Och jag har aldrig varit så här bra. Fysiskt, mentalt ... det känns riktigt bra. Det är mycket glädje.

Kan ni fånga in serieledande Prespa Birlik?– Jag tror på det, jag är optimist. Men vi måste fokusera på vårt, göra ett riktigt bra jobb i varje match och inte titta i tabellen.

Att allt är möjligt fick Liridon uppleva på plats i Prag i somras. Där såg han det svenska U21-landslaget mot alla odds lyfta EM-pokalen.– När de ledde med 2-0 i semifinalen ringde jag Anton (Persson) och sa ”vi drar”. Brorsan fick boka allting, jag är inte så bra på att mecka med sådant. Sen körde jag och Anton en roadtrip ner. Det var helt sjukt vilken stämning.

Till sist; hur går det mot Nosaby?– 3–0-seger. Men det blir tufft. Det är derbykänsla.

Fakta:

Namn: Liridon Ahmeti.

Ålder: 25.

Familj: Singel.

Bor: Hässleholm. ”Man har ju skaffat egen lya nu. Man börjar bli vuxen på riktigt,” säger Liridon stolt och skrattar.

Yrke: Jobbar på T4-skolan. Har planer på att börja studera.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons