Annons

Politiker lovar bevara T4:s musikpaviljong

Hässleholm Musikpaviljongen på T4-området i Hässleholm ska bevaras på något sätt. Den återuppståndna tekniska nämnden ska nu utreda frågan.
Hässleholm • Publicerad 11 augusti 2015 • Uppdaterad 24 november 2021

HÄSSLEHOLMMusikpaviljongen på T4-området i Hässleholm ska bevaras på något sätt, men ännu vet ingen var den 100-åriga byggnaden kommer att stå framöver.Den återuppståndna tekniska nämnden ska nu utreda frågan och diskutera olika sätt med så många intressenter som möjligt.Kommunledningen gav på måndagen tekniska nämndens ledning i uppdrag att så snabbt som möjligt sätta igång och jobba med den här frågan, som på kort tid har utvecklats till något av en symbol för Hässleholm, byggnation och utveckling.- Det handlar om närtid, förklarar kommunstyrelsens ordförande Lena Wallentheim (S). Med ordföranden Lars Olsson i(C) spetsen dras nu ett arbete igång för fullt.- Vi vill bevara den gamla paviljongen för framtiden, men den gör sig kanske bättre på en annan plats, där mer folk kan få nytta och glädje av den.- Planen över det nuvarande området är ju tagen i kommunfullmäktige och Hässleholm behöver nya bostäder.

Lena Wallentheim säger, att hon och de andra politikerna så här långt varken har öppnat eller slagit igen några dörrar.- Tekniska nämnden har nu i uppdrag att tala med folk från olika föreningar och intressegrupper - och andra - om det här. Hur kan vi få fram en så bra lösning som möjligt? Var är bästa platsen för paviljongen? Räcker det kanske att flytta den bara en väldigt kort sträcka, för att det ska gå att bygga där?Än så länge utesluter Lena Wallentheim inget alternativ. Nu är det samtal som gäller.

bild 1/2
Lena Wallentheim s
Om­stridd bygg­nad. 	      Foto: Carl Jo­han Bau­ler/arkivbild
Lena Wallentheim s
Om­stridd bygg­nad. 	      Foto: Carl Jo­han Bau­ler/arkivbild
Bertil Nilsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons