Paret som hittat rätt i helgen

Sport • Publicerad 17 augusti 2015 • Uppdaterad 24 november 2021

Om ett halvår blir hon klar arkitekt vid Chalmers i Göteborg. Samtidigt är han färdig läkare. De bor tillsammans sedan ett par år - och delar passionen för orientering.

- Jo, jag ska försöka komma med till något mer landslagsläger, säger Viktoria Ernstsson, som tidigare tävlade för moderklubben FK Göingarna.

- Nu blir det snart DM-helger och så kommer ju även SM-tävlingar. Det blir jobbigt med slutspurten i våra studier för både Christian och mig.

Han har inte satsat lika hårt på skogssporten som hon, men även han har en mycket helg bakom sig i Hässleholm och i Vedema:

. Seger i sprinten på Götalands, i hembygdsparken, i herrseniorklassen i fredags kväll.

. Andraplats på långdistansen i seniorelitklassen i Götalands, i Vedema, i lördags. Där vann Anderas Jansson från Hakarpspojkarna i Huskvarna.

. Seger i herrelitklassen vid den "vanliga" tävlingen i Vedema i söndags.

Hon fick följande facit från tävlingsresan hem till Göinge under helgen:

. Andraplats i sprinten på Götalands i damseniorklassen, D 21, i fredags kväll, efter Therese Klintberg, Eksjö SOK.

. Seger i damelitklassen på Götalands i Vedema-terrängen i lördags. Tvåa kom Therese Klintberg.

. Etta i damelitklassen i den "vanliga" Vedema-tävlingen i söndags.

De två i samboparet i Göteborg var alltså jämna; med vardera två segrar och varsin andraplacering.

- Jag har ju inte med mig erfarenheter från Götalands som ung, eftersom jag kommer från trakten av Stockholm, säger Christian. Men det är en trevlig tävling; med bra kartor och bra banor.

- Götalands var stort, när man var ungdom, konstaterar Viktoria. En kul form av tävling som haft lite olika status under årens lopp.

En annan som det gått bra för under helgen är till exempel Simon Wikström från Pan-Kristianstad. Junioren vann alla tre tävlingarna i H 18 - GM-guld på sprint och långdistans och seger även i den "vanliga" tävlingen nära Hörja.

15-årige O-ringen-ettan Simon Harden från FK Boken i Perstorp kom nia på sprinten i hembygdsparken. Blev arg, laddae om - och vann långdistansen i sin klass på Götalands i god stil.

Jörgen Olssons och Susanne Anderssons son Melker Andersson, 13 år, från Pan-Kristianstad, vann sin klass i GM både på sprint och långdistans.

Ett lag från Östergötland vann den prestigeladdade ungdomsstafetten ipå Götalands. Skåne slutade på nionde plats.

Efter första sträckan ledde Småland före Skåne med Lisa Nordin-Jonsson som löpare. På sträcka två tog Skåen ledningen genom Albin Kronkvist. På tredjesträckan föll Hilda Axelsson till femte plats, sedan Östergötland gått upp i ledning.

Östgötarna höll ledningen under fjärdesträckan och vann före Västergötland och Småland. Simon Harden kom in på nionde plats för Skåne. Han gav allt - men mötte äldre löpare på slutsträckan. Varje lag bestod av två killar och två tjejer. En på 13, en på 14, en på 15 och en på 16 år.

Totalt fick Hässleholms OK drygt 2 600 starter under helgen. 260 löpare sprang i de öppna klasserna (med direktanmälan på morgonen) i lördags och inte mindre än 280 på söndagen.

- Vi är mycket nöjda, säger de fyra tävlingsledarna Sven-Inge Svensson, Eleonore Bjerstedt, Annika Engel och Lars Hallabro från HOK.