Annons

Purk (V) krävde återremiss

HÄSSLEHOLM Inte bara Patrik Jönsson (SD) utan även Per-Åke Purk (V) krävde att detaljplanen för södra T4 skulle skickas tillbaka till byggnadsnämnden med förhoppningen att paviljongen skulle kunna räddas kvar.
Hässleholm • Publicerad 31 augusti 2015 • Uppdaterad 13 december 2021
– Man har väl funnit motionen ganska besvärlig, tror Per-Åke Purk (V).
Foto:
– Man har väl funnit motionen ganska besvärlig, tror Per-Åke Purk (V). Foto:

– Precis som alla andra människor har jag ett visst förhållande till paviljongen. Jag tyckte att man kanske kunde se om det fanns någon möjlighet att omplacera de nya byggnaderna, så att den bevarades. Tjänstemännen sa att de försökt och kollat alla möjligheter men jag tänkte att de kunde försöka en gång till.Per-Åke Purk fick som bekant inget gehör för den åsikten då han krävde återremiss under fullmäktigemötet i oktober 2009, förutom i de egna leden och Sverigedemokraternas. Han valde att inte heller reservera sig.– Tanken föll ju och det var en så överväldigande majoritet för att anta planen. Jag väljer mina strider.Vänsterpartiets dåvarande gruppledare blev dock förvånad över hur friktionsfritt detaljplanen gick igenom.– Jag tänkte att det här blir det nog lite protester mot, men först nu har folk vaknat till liv. Enligt vad Per-Åke Purk erfar är paviljongen i så dåligt skick att ”man kan glömma planen på att flytta den”.Han menar själv att kostnaden måste vägas mot vinsten.– Man får ha respekt för det också. Vi kan inte slänga ut hur mycket som helst på några tegelstenar. Vi har ju stora problem att få ekonomin gå ihop både inom skola och vård.

Är det ett alternativ att inte bygga de nya bostäderna alls, för att spara paviljongen?– 500 000 kronor ska tydligen räcka för bygga upp den på nytt, och det är väl inget jag kan erinra mot. Det skulle kosta att renovera den där den står också.Enligt Purk är det troligt att det blir en helt ny version av paviljongen på T4 och att den gamla jämnas med marken.

Kristina HöjendalSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons