Annons

SD vill skydda Officersparken

Hässleholm ”Revidera detaljplanen från 2009 för att skydda Officersparken från byggnation”. Det kräver SD i en motion till kommunfullmäktige.
Hässleholm • Publicerad 31 augusti 2015 • Uppdaterad 24 november 2021

Det skriver Patrik Jönsson och Håkan Spångberg, Sverigedemokraterna, i en motion inlämnad till kommunfullmäktige.Genom att revidera detaljplanen för T4-området, som antogs i oktober 2009, vill de båda herrarna bevara paviljongen i Officersparken i orört skick.I motionen konstaterar SD att de redan vid beslutet 2009 reserverade sig och då menade att den del som berörde Officersparken skulle strykas från den antagna planen.”Officersparken med sin tillhörande musikpaviljong är helt enkelt en omoastlig del av det kulturarv sopm det gamla garnsisonsområdet utgör för Hässleholm”, skrev partiet i sin reservation.Nu konstatertar Jönsson och Spångberg att det finns en bred folklig opinion för att bevara parken och paviljongen i orört skick, och vill därför att fullmäkltige ska besluta om en revidering av den då antagna detaljplanen.

Hans Bryngelson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons