Annons

Vikande intresse för anrik cykling

HJÄRSÅS Nya idéer diskuteras för att undvika nedläggning
Östra Göinge • Publicerad 1 september 2015 • Uppdaterad 15 december 2021
Motionscyklingen är hotad.ARKIVBILD
Motionscyklingen är hotad.ARKIVBILD

Cyklingen i Hjärsås varje vecka har under flera år varit en populär motionsform med utlottning av priser till samtliga startande. Men det senaste åren har intresset dalat något.I fjol stannande det totala antalet deltagare på knappt 1 700.– Cyklingen är lite avtagande, det är inga yngre som börjar, sa Kjell-Inge Malm i arrangerande Hjärsås Värestorps IF till Norra Skåne då.Det var dock inte aktuellt att lägga ner cyklingen inför årets säsong.– Vårt mål är att vi ska bli minst 2 000 starter nästa år för att denna trevliga motionstillställning ska få leva kvar, sa Ylva malm Ekvall i arrangörsstaben efter förra säsongen.

Men 2 000 starter lär det inte bli i år.– Nej, det kan jag säga redan nu att det inte blir. Ska vi nå 2 000 får de cykla så in i hundan, säger Kjell-Inge Malm.Han hoppas givetvis på att så många som möjligt ska dyka upp och delta i cyklingen under höstmånaderna.– Vi håller på till sista veckan i oktober, så det är bara att cykla på.

Annons

Vad händer om ni inte når 2 000, lägger ni ner då?– Vi diskuterar hur vi ska göra, kanske kan vi köra vidare i kombination med någon annan aktivitet. Någon ny grej som vi kan komplettera cyklingen med. Kanske stavgång eller liknande, något som gör att vi ändå får folk att fortsätta motionera.– Det är ingenting bestämt, men vi ska försöka köra vidare på ett lite annat vis, säger Malm.

I söndags var det 36 cyklister som trampade iväg från Ungdomens hus i Hjärsås. Vinnare av lotter blev Ingrid Nilsson, Knislinge. Vinnare av kaffe blev Ingegerd Persson, Knislinge.Åke Nilsson Hanaskog, Vagn Schnorr Hanaskog och Birger Svensson Hanaskog vann ett par hundralappar var på sina lotter.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons