Annons

Filmaren Carl Slättnes dikter förblev okända

Personligt Dokumentärfilmaren Carl Slättne, Hässleholm/Hästveda, har avlidit 77 år gammal efter en längre tids sjukdom.
Personligt • Publicerad 4 september 2015 • Uppdaterad 13 december 2021
Carl Slättne. Foto: Privat
Carl Slättne. Foto: Privat

n Dokumentärfilmaren Carl Slättne, Hässleholm/Hästveda, har avlidit 77 år gammal efter en längre tids sjukdom. Carl efterlämnar hustru, två barn med familjer, släkt och många vänner. Det känns som en gåva att ha varit vän med den man som vi brukade kalla Calle och som vi senare alltid kallade Carl. Han var en stillsam man, högst seriös i allt och en spjuver.

Det glimmade alltid i hans ögon, ibland av vrede över samhällets orättvisor och lika ofta av de komiska situationer som orättvisans beskyddare ofta bjöd på. Vi är många som beklagar att herr Parkinson berövade honom livet. För egen del beklagar jag att de dikter han skrivit i hemlighet förblev okända för allmänheten.

De trycktes på eget förlag 2012 med namnet ”Ord i bur”, men den samlingen ville Carl inte ha allmänt känd för han skulle inte orka med en eventuell uppståndelse, då hans förmåga att göra sig själv rättvisa till exempel i en intervjusituation inte längre fanns.

Ronney Henningsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons