Annons

Han satsar på landsbygden

osby Visseltoftasonen Pär Andersson har återvänt till sin hembygd för att starta en lokal tidskrift om Göingebygden.
Osby • Publicerad 4 september 2015 • Uppdaterad 14 december 2021
Pär
Pär

Han ger ett ovanligt självsäkert intryck, den 30-årige frilansjournalisten från Visseltofta. För ett och ett halvt år sedan lämnade han jobb och lägenhet i Göteborg och flyttade hem till Visseltofta för att verkliga sin dröm – att starta en egen tidskrift.– Jag hade haft idén att göra något eget en längre tid, men till slut kände jag att ”nu är det dags”. Det var en chansning, men jag ångrar ingenting, säger Pär Andersson.

Första numret av tidskriften ”Bekant” kommer i höst. Planen är inte att sälja annonser i första hand, utan att få ihop tillräckligt med prenumeranter för att rörelsen ska bära sig.

Annons

Trenden idag är att satsa på storstaden och digitalt. Du gör precis tvärtom. Varför?– Jag tror att det finns en lucka att fylla på landsbygden. Häromkring i Göinge finns dagstidningar, men ingen journalistik som verkligen går på djupet. Sen tror jag inte att lokala nyheter och reportage på internet har fått samma genomslag härute som i storstan.

Han skriver, plåtar och redigerar tidskriften själv.– Jag är inte expert på något, men tillräckligt bra på alla tre grejerna, säger han och tillägger:– Det känns fantastiskt att jobba med det jag brinner för!

julvik
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons