Annons

Hästvedadrama ännu inte utrett

Hässleholm Många tekniska undersökningar återstår.
Hässleholm • Publicerad 4 september 2015 • Uppdaterad 24 november 2021

HÄSTVEDADet lär fortfarande dröja innan åtal kan väckas när det gäller dramatiken som utspelade sig i Hästveda i början av juli i år.

– Det är en mycket komplicerad utredning, säger vice chefsåklagare Eva Norberg.– Och det kommer att begäras fler omhäktningar.Två män sitter fortfarande häktade. Den 41-åring som misstänks för dråp, sedan tingsrätten mildrade misstanken från mordförsök. Häktad är även en man för skyddande av brottsling.Eva Norberg säger att det främst är de tekniska undersökningarna som gör att det drar ut på tiden.– Det handlar om väldigt omfattande undersökningar, vilka det handlar om kan jag inte gå in på. – En är precis avslutad, men det ligger en annan framför oss under veckan. Undersökningarna är mer omfattande än vanligt. Det finns vissa komplicerade frågeställningar som vi måste utreda.Hon säger också att det fortfarande finns förhör kvar att göra.Det var strax före klockan fyra lördagen den 4 juli som polisen fick larm om att en man låg svårt skadad vid järnvägsviadukten vid den västra infarten till Hästveda.Ett par timmar senare gjorde polisens insatsstyrka en kraftig aktion för att ta sig in i den villa där den nu häktade mannen fanns.Vid häktningsförhandlingar har 41-åringen erkänt att han har avlossat ett skott, men att det hände i en hotfull situation och att det inte var hans mening att skjuta för att döda.

Maja Ögren AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons