Vid Hässleholms Galakväll i fjol utsågs Lisen Ekdahl till Årets ledarstipendiat, vid överlämnande av prischecken meddelade Lisen Ekdahl att prispengarna skulle användas till årets 25-årsjubileum.foto: Stefan sandström/arkiv

Demensföreningen firar 25 år med öppet hus och gratis film

Hässleholm I år firar Demensföreningen 25 år och föreningen har satt ihop ett varierat program.

Demensföreningen som arbetar med att lokalt informera och hjälpa till med stödåtgärder för de som har någon form av demenssjukdom, ofta drabbas även de anhöriga hårt.
Då är det viktigt att föreningen finns för att vara till hjälp, något som de har gjort i 25 år.
Demensföreningen har kontor och aktiviteter på Senioren i Hässleholm.

Föreningens första 25 år firas under två olika dagar. Först är det öppet hus, mellan klockan 12.45 och 16.00 söndagen den 20 september, på Senioren. Anneli Walther Olsson inleder med pianomusik innan Demensföreningens ordförande Lisen Ekdahl hälsar välkommen. På plats finns politiker från kommun och region, samt en representant från Demensförbundet i Stockholm.
Klockan 14.00 föreläser teologie doktor Dieter Hoffman. Dessutom finns demenssjuksköterska och silviasystrar på plats.
Föreningen bjuder på kaffe och tårta.

Som en del i arrangemanget Anhörigforum bjuder Demensföreningen på filmvisning söndagen den 4 oktober klockan 14.00 på Parkbiografen i Hässleholm.
Det är filmen ”Still Alice” som visas. Filmen bygger på boken med samma namn och handlar om Alice som är mitt i karriären och är professor vid Harvard, har tre barn och är lyckligt gift. Då börjar hon märka att hon glömmer saker och ord. Vilket hon tror beror på stress. Men under en joggingtur upptäcker hon plötsligt att hon inte vet var hon är, då förstår hon att något inte rätt till. Diagnosen blir Alzheimers sjukdom.

Biobiljetten kostar inget, Demensföreningen är arrangör och sponsras med pengar från kommunens anhörigstöd.

Dagens fråga

Brukar du delta i diskussioner kring nyheter i sociala medier?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×