Annons

På gång mot en ny buskis med kalkon i sikte

SIBBHULT Föreställning som ska lysa upp i novembermörkret
Östra Göinge • Publicerad 3 oktober 2015 • Uppdaterad 14 december 2021
Susanne Persson Lundkvist.
Susanne Persson Lundkvist.

Susanne berättar om höstens buskis i Sibbhults folkets hus under en promenad från sommarhuset i Kollandsvik ner till Immeln.– Jag gillar inte vintermörkret, det är jobbigt när det är mörkt både när man åker till och hem från jobbet. Men detta håller mig uppe. Det kan vara mörkt och trist när man slutar jobba, men så kör man till Sibbhult och repar och det slutar md att man skrattar så man viker sig dubbel, säger hon.

Norra Skåne har tidigare berättat om Susannes kamp mot bröstcancer.– Efter cancern har jag varit lite förvirrad och haft koncentrationsproblem. Så jag var lite orolig för hur jag skulle få ihop manus. Men det var ju en regnig sommar och då var det ofta läge att jobba med manus, säger hon.Nu är manuset till ”Kalkon i sikte” klart. Och Susanne är nöjd.– Ofta när man läser igenom manus med gruppen första gången är första tanken ”hur ska vi nu göra detta roligt?”. Men när vi läste det här tillsammans första gången hos Kerstin och Kalle skrattade vi så att vi inte fick luft ibland. Så det känns ju lovande.

Annons

Kerstin och Kalle heter Hansson i efternamn och är två femtedelar av det numera rutinerade buskisgänget. Peter Nilsson och Magnus Haraldsson är också med och det innebär att uppställningen är densamma som i fjol bjöd på buskisen ”Ceremoni med förhinder”.– Vi har spelat ihop i många år och de är ju som min andra familj. Vi har jätteroligt, säger Susanne.En ensemble med bara fem personer innebär utmaningar – men också intressanta möjligheter. – Det blir mer spontant och större utrymme för att improvisera. Det är jätteroligt när det är vi fem på scen.

För Susanne var det självklart att återvända till scenen trots att hon brottats med sviterna efter cancern.– Ibland när jag känner mig förvirrad och inte minns saker undrar jag om jag verkligen ska hålla på med det här. Men att stå på scenen och roa folk ger mig så jättemycket. Repetitionerna drar snart igång hemma hos Susanne och första veckan i november börjar de repa i Sibbhult folkets hus.

När är det premiär?– Fredagen den 13 november!

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons