Annons

Lekstuga när Lugi krossade Spårvägen

LUND Tredje raka segern och serieledning. Lugidamerna har haft ett ”snällt” spelschema, men samtidigt imponerat.
Sport • Publicerad 4 oktober 2015 • Uppdaterad 25 november 2021

I drygt elva minuter fick Spåvägen vara med och leka mot serieledarna Lugi. Stockholmslaget hade då knyckt till sig en 5-4-ledning varpå tränare Dragan Brljevic lämnade in sitt timeout-kort för första gången och morrade till.Några minuter senare hade knudorna ryckt åt sig en 10-5-ledning efter sex raka baljor.

Vad sa du i den där timeouten egentligen?– Äsch, jag höjde rösten bara och sa att det var dags att bruka allvar, kommenterar Brljevic

Annons

Framför allt var det Hanna Blomstrands fortsatta frejdiga anfalsspel som var anledningen till rycket. Förutom två Spårvägenutvisningar när Lugi tryckte på gasen.– Blomstrand kan göra mål lite när hon vill, känns det som.Efter 15-9 i paus fortsatte överkörningen i andra halvlek. Lugidamerna såg uppenbart trygga ut i sina, för en del ovana eller nya, roller. Beskedet var onekligen imponerande. Även om Spårvägen förmodligen är snäppet sämre än både Önnered och Heid som Lugi pryglat upp dessförinnan i serien.- Det är det jag är mest nöjd med. Att laget fortsätter att trumma på. Jenny Carlsson var strålande med sina inspel och Hanna Ringdahl var också duktig. Samtidigt avslutade vi matchen med tre 97:or, två 98:or och tre 96:or på planen. Och de fungerade lika bra som vår startuppställning, berömde Brljevic.

En av de nya ungdomarna var 19-åriga Elsa Persson. En egen prudukt.– En vänsternia som jag skolat om till vänstersexa och som gjort det jättebra. Återväxten är verkligen god, mös Brljevic.Men nu är det slut på det lugna upplägget.– Västerås borta i nästa match; då börjar det på ritkigt.

Michael LindholmSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons