Annons

”Tror vi har goda chanser”

Sport Storspelade mot Vimmerby senast – hoppas på nya poäng mot Troja/Ljungby
Sport • Publicerad 6 oktober 2015 • Uppdaterad 14 december 2021
Andreas Ljunggren trivs i sin nya klubb – och han tycker inte Tyringe behöver känna sig slagna på förhand mot något lag i division ett. Foto: Jörgen Johansson
Andreas Ljunggren trivs i sin nya klubb – och han tycker inte Tyringe behöver känna sig slagna på förhand mot något lag i division ett. Foto: Jörgen Johansson

Andreas Ljunggren inledde karriären i Kungsbacka och Kings. Efter några säsonger i Borås kom han till Skåne och Malmö, där han spelade J20-hockey och även fick sitta på a-lagsbänken i ett par matcher. Inför den här säsongen ritade 20-åringen på för division ett-nykomlingen Tyringe. Och han trivs i sin nya klubb.– Ja, väldigt bra, det är ett skönt gäng. Vi har bra sammanhållning i gruppen. Det som saknats är väl poängen, men det kommer, säger Ljunggren.

Förra omgången resulterade i två efterlängtade poäng mot Vimmerby efter seger i straffavgörandet – mycket tack vare Andreas Ljunggren.Han storspelade matchen igenom och släppte sen ingen straff förbi sig. – Andreas Ljunggren kom upp stort när vi behövde honom, sa Tyringetränaren Fredrik Hallberg till Norra Skåne efter matchen, som stod 1–1 vid full tid.– Det kändes bra. Jag tycker jag spelade stabilt och gjorde några viktiga räddningar när det behövdes. Det måste man som målvakt, hålla laget kvar i matchen och ge oss chansen att vinna. Vi hade svårt att göra mål, men vi krigade hela vägen och kämpade in ett mål i slutet. Det är en av våra styrkor – vi ger oss aldrig utan kämpar till det är slut.

Annons

Han är totalt sett ganska nöjd med sin egen insats så här långt i Tyringe.– Det finns alltid grejer man vill göra bättre, men det har varit helt okej, säger Ljunggren.

Du är fortfarande ung, bara 20 år, vad har du för långsiktigt mål med hockeyn?– Långsiktigt är det att kunna leva på hockeyn. Men nu är fokus på att etablera Tyringe i ettan. Jag trivs väldigt bra, vi har bra tränare och bra förutsättningar för att utvecklas. Jag bor i Tyringe och har bara tre minuter till hallen. Det är skitskönt.

Tyringe har ingen uttalad förstemålvakt, utan Ljunggren och Tex Williamsson krigar om platsen. När Norra Skåne pratar med Ljunggren på tisdagseftermiddagen vet han ännu inte om han ska vakta målet mot Troja/Ljungby på onsdagskvällen.– Det är bra med konkurrens, det utvecklar ju bägge. Det här är division ett, då ska det vara konkurrens om platserna. Den bäste ska stå, så det gäller att visa varje träning att man förtjänar platsen.Naturligtvis hoppas han få fortsatt förtroende i kassen när en av seriens största favoriter kommer till Tyrs hov i kväll.– Ja, det är alltid kul att spela mot bra spelare. Men oavsett vem som står blir det bra. Och jag tror vi har goda chanser. Vi ska spela vårt spel. Hårt jobb, tajt försvarsspel.

Tyringetränaren Fredrik Hallberg har inga problem med att lägga över favoritskapet på Troja/Ljungby.– Det kan jag göra utan tvekan. De är ju storfavoriter. Men vi ska spela vårt spel till hundra procent, följa vår agenda. Vi kan inte fundera för mycket på vem vi möter, säger Hallberg.Han menar att Tyringe hela tiden tar steg i rätt riktning i division ett-hockeyn.– Ju fler hårda matcher killarna får, desto mer lär de sig vad som krävs. Man måste vara rejäl i allt man gör. Vi fortsätter bygga.I kväll får vi se om bygget kommit så långt att det räcker för att störa Troja/Ljungby.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons