Annons

Hässleholms RK vann på hemmaplan

Sport Ridhuset i Hässleholm fylldes i helgen av ponnyryttare.
Sport • Publicerad 8 oktober 2015 • Uppdaterad 13 december 2021

Ponnyallsvenskan hoppning rids i tre omgångar, därefter utses en totalvinnare. Denna andra omgång hamnade Hässleholms RK på en delad förstaplats tillsammans med Fjälkestads RF och Gärds RF.De tävlande red i klass lätt C och lag med tre eller fler ekipage som rider felfritt går vidare till omhoppning.

Sex av de tio lagen tog sig vidare och Hässleholms Ridklubb fyra felfria omhoppningsrundor, vilket räckte till en delad förstaplats med Fjälkestads RF och Gärds RF.Tjejerna i Hässleholmslaget är mellan tio och 15 år och följande ekipage deltog: Tilda Elmevik på Sacha af Bireklyst (kat B), Amanda Branting på Doris (kat B), Filippa Rensfelt på Hesteklewa Devon (kat D), Maja Olsson på Top Model (kat D) och Irma Nikolic Kajrup på Quarras (kat D). Nöjd lagledare var hopptränaren Sofie Jönsson.Tävlingsmomentet är bara en del av ponnyallsvenskan. Den sista omgången av ponnyallsvenskans division 2 rids i Sösdala den 24 oktober.

Gemenskapen och lag-andan inom klubben frodas när det är dags för ponnyallsvenskan och det är alltid många medlemmar på plats för att heja på klubbens lag.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons