Annons

Ballingslöv vände och vann derbyrysare

ballingslöv Fyra raka Hästvedasegrar följdes upp av fyra raka Ballingslövssegrar.
Sport • Publicerad 9 oktober 2015 • Uppdaterad 14 december 2021
Ballingslövs BK - Hästveda BK
Pontus Pettersson-Besnic Shala
Ballingslövs BK - Hästveda BK Pontus Pettersson-Besnic Shala

Fyra raka Hästvedasegrar följdes upp av fyra raka Ballingslövssegrar. Derbyt, och seriefinalen, på Solbacken blev en enda lång kväll av brottningspropaganda. I den fullsatta lokalen hetsades det väldigt från läktarna och nog märktes det att det handlade om någonting annat än sedvanlig serielunk.I 59-kilosklassen inledde Arvid Nilsson poänginförskaffandet av Arvid Nilsson. Gästerna från norr inledde med en 5-0:a efter en fallseger. Därefter lyckades Nawid Naijzadhe med mycket möda och stort besvär ta en 4-1-triumf mot ”Masse” Svensson. Den senare hade bäst kondition och ork, men den finurlige utmattade Nawid, med stort poängövertag, stod upp och lyckades undvika att gå i några fällor.

Därefter manövrerade Joel Hult enkelt ut Noah Ekberg med fyra enkla poäng som följd.Sedan hände någonting oväntat. Ja. Inte att Besnic Shala vann stort mot Pontus Pettersson (2-16). Utan att den senare faktiskt lyckades stjäla en poäng. Genom att parera ett dyk blev det ”bara” 1-4.– Jag skulle nog vilja påstå att det var Pontus poäng som avgjorde allt. Besnic har en helt annan rutin och erfarenhet. Där hade vi inte budgeterat med poäng. Samtidigt hade vi räknat med en och annan pinne mer i de inledande matcherna, kommenterar coach Anton Olsson.

Annons

Någon match i 85-kilosklassen blev det inte för Olsson. Hästveda kunde inte hitta någon deltagare i klassen och det blev den enda wo-segern för kvällen.I 80-kilosklassen däremot fick publiken se lånet från Sparta, Anders Hallbäck, gör sin första match för Ballingslöv. Mot Sebastian Augustsson hade han full kontroll mest hel vägen, men släppte ändå ifrån sig en poäng; 4-1.Det betydde att gladiatorerna från Sösdala, Jonas och Jesper Plato var tvungna att göra 4-0 i båda sina respektive matcher.Och precis så blev det.Jonas inledde med att kasta omkring Robin Liljegren som en vante och därefter kunde Jesper göra detsamma med Johan Gustavsson. – Bröderna Plato brottades verkligen enligt instruktionsböckerna. Det var minst sagt imponerande insatser. Visserligen hade vi räknat med det poängutfallet på förhand, men sättet det gjorde det på var fullständigt lysande, menar Anton Olsson.

Som trots att han inte fick chansen på mattan var uppenbart nöjd.– Det var verkligen speciellt med så mycket folk i lokalen. Stämningen blev lite utöver det vanliga och det sporrade så klart killarna. Dessutom var det viktigt för oss i serien.

Christoffer Ekmark
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons