Annons

Tre plus en ställer ut sin konst i Bjärnum

bjärnum Fyra färgstarka kvinnor visar sin konst
Hässleholm • Publicerad 9 oktober 2015 • Uppdaterad 13 december 2021
Ulla Mosegaard, Gunnel Götesdotter och Lillemor Larsson deltar i helgens konstrunda.Foto: carl-johan bauler/arkiv
Ulla Mosegaard, Gunnel Götesdotter och Lillemor Larsson deltar i helgens konstrunda.Foto: carl-johan bauler/arkiv

Höstens konstrunda i arrangemang av Nordskånska Konstnärsgillet började förra helgen och fortsätter i helgen med öppna ateljéer hos de deltagande konstnärerna plus en samlingsutställning på Hedbergshuset i Vinslöv.I Gunnel Götesdotters konstgalleri i Bjärnum ställer tre konstnärsvänner ut tillsammans. Det är Gunnel Götesdotter, Lillemor Larsson och Ulla Mosegaard. Tre spännande konstnärer som går sin egen väg inom konsten. Men för alla gäller en sak, konsten ger livsglädje, spänning och tillfredsställelse.– Dessutom har vi tre mycket trevligt tillsammans, säger Gunnel, diskussionens vågor går ofta höga, speciellt när de kommer in på temat konst.

Gunnel Götesdotter är livligt eftersökt till utställningar runt om i Skåne. Just nu ställer hon ut i Helsingborg och i Staffanstorp och har just fått veta, att tre av hennes stora målningar antagits till ännu en jurybedömd utställning.Lillemor Larsson, som hör hemma i Stoby, har blivit känd för sina keramiska figurer av barn. Skrattande, leende, lyckliga barn. Barn som leker, sparkar fotboll, drömmer, funderar. Lillemor skapar också änglar, stora fat i lergods och sågspånsbrända vaser och ljusstakar.Ulla Mosegaard är inne i en period av skapande som borde göra varje bonde glad. Hon målar färgstarkt och naturalistiskt. Små rosa grisar, svartvita kor, bruna hästar, färgstarka fåglar. Och allt detta gör hon med stor glädje. Ulla är egentligen danska, men efter många år i Sverige, närmare bestämt i Hissmossa, känner hon sig numera som en riktigt skånsk gräbba!

Utöver dessa tre färgstarka konstnärer finns en fjärde konstnär, som ställer ut hos Götesdotter. Det är Inger Leo från Hässleholm. Inger är inte med i Konstrundan och har därför fått ett eget rum, där hon ställer ut sin konst. Många av Ingers vackra olje- och akrylmålningar är hållna i bruntonade nyanser, som ibland går över i färgsprakande gult och rött. Ungefär så som naturens höstfärger ser ut just nu.Dessa utställningar kan beskådas lördag och söndag klockan 10.00–17.00.

Eva Ericsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons