Annons

Trebys bästa – någonsin

Sport Herrlaget har haft en mörk säsong med degradering till division sju.
Sport • Publicerad 9 oktober 2015 • Uppdaterad 15 december 2021

Förutsättningarna har inte varit de allra bästa. I fjol var Treby IF:s damer nära att dras in i ett negativt kval och Henrik Olsson fick ingen bred trupp att jobba med inför 2015.Ändå har Treby gjort en kanonsäsong. Under hösten har Treby gått en hård kamp med Lönsboda om kvalplatsen.– Vi jobbade inte med något resultatmässigt placeringsmål inför säsongen utan bestämde oss för att utveckla oss fotbollsmässigt ytterligare ett steg. Om vi lyckades med det så visste vi att vi skulle ta oss upp på säker mark i division tre, säger Henrik Olsson.

– Vi har gjort en helt fantastisk säsong med en otroligt tunn trupp. Till varje match har jag fått ta in spelare som inte tränar längre och det gör prestationen ännu större.En stark kollektiv insats ligger självklart bakom Trebys framgång men det går inte att blunda för att laget har något som många andra lag saknar – skyttedrottningen Petra Möller som har gjort 28 mål.– Det som har hänt i år är att våra spelare har blivit så mycket individuellt skickligare att vi har kunnat utnyttja den ingrediens som vi har i Petra. Man måste ju sätta målgörarna i lägen också.Disciplinen och positionsstyrkan har varit Trebys signum under säsongen.– Framförallt positionsmässigt har vi varit överlägsna de lag som vi har mött. Tjejerna har jobbat oerhört fint tillsammans och visat upp ett försvarsspel som har fungerat över hela banan.När Treby har vunnit boll har laget kommit igenom i giftiga kontringar.

Annons

I söndags inleddes kvalet. Det blev 0–1-förlust borta mot Pandora i en trelagsserie där bara ett lag tar klivet upp. På söndag väntar Glumslöv hemma på Lindvallen.

Hur ser ni på chanserna?– Vår inställning är att vi ska göra en riktigt bra match. Det är ju ett division två-lag vi möter och vi vet att de är bra med tanke på att de slog seriesegrande FC Hessleholm i sista omgången. Så de har säkert en positiv känsla med sig. Men vi känner att vi är ett riktigt bra lag och hoppet lever fortfarande, säger Henrik Olsson.

Marika HöghällSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons