Annons

Voltade med bilen – flydde från polisen

Kristianstad Kvinnan flydde sin kvaddade bil och blev upplockad av en annan bil - som körde så fort från platsen att polisen tvingades avbryta sitt förföljande.
Publicerad 19 oktober 2015 • Uppdaterad 25 november 2021

Strax efter klockan fem på måndagseftermiddagen voltade en personbil på Näsumsvägen i höjd med Vånga. Ett vittne såg efter olyckan hur en kvinna tog sig ut genom en ruta och lämnade platsen tillsammans med en hund som också varit med i bilen.

Kvinnan och hunden plockades sedan upp av en annan bil i närheten av olycksplatsen. En polispatrull fick syn på bilen och försökte följa efter. Då försökte föraren köra ifrån poliserna, något som också lyckades. Polispatrullen var tvungna att avbryta efterföljandet på grund av den höga farten.

Annons

- Man valde att avbryta på grund av säkerhetsskäl, säger Stephan Söderholm, informatör vid Skånepolisens länskommunikationscentral.

- Efteråt har det framkommit uppgifter som gör att vi tror att vi vet vem som kört.

Den person som polisen tror körde bilen är en kvinna i 50-årsåldern, bosatt i nordöstra Skåne. Kvinnan är välkänd av polisen för, bland annat, stöldbrott.

- Hon saknar körkort och förekommer i våra register, säger Stephan Söderholm.

Ralph BretzerSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons