Så påverkas tågtrafiken av gränskontrollerna

Trafik Gränskontrollerna vid Hyllie station har efter beslut av regeringen förlängts till den 11 december.

För att minska förseningarna i Öresundstågstrafiken och få ett så punktligt och säkert trafikupplägg i Skåne som möjligt gör Skånetrafiken justeringar i tågtrafiken.

Öresundstågen
De förseningar som uppstår vid Hyllie station i och med gränskontrollerna regleras på Malmö C genom att ankommande tåg från Köpenhamn C väntar in nästa Öresundstågsavgång. På så sätt regleras förseningen och tågen går i tid från Malmö och för inte med sig ytterligare förseningar in i Skåne och i resten av Öresundstågssystemet. Som resenär kan det innebära byte på Malmö C.

– Tillsammans med våra trafikföretag och Trafikverket jobbar vi hårt för att utrop och skyltning ska fungera från och med måndag 23 november, men uppmanar ändå våra resenärer att vara uppmärksamma, men också att var ute i god tid framförallt från Köpenhamn, Hyllie och Triangeln, förklarar Skånetrafikens Magnus Andersson, affärsområdeschef tåg i ett pressmeddelande

Pågatågen från Simrishamn/Ystad
Pågatågen i riktning från Simrishamn/Ystad mot Malmö C kör fortsatt under vardagar direkt från Oxie station till Malmö C, med ett extra stopp för avstigande på Persborg station. Resande till Svågertorp, Hyllie och Triangeln hänvisas att resa med övrig tågtrafik eller stadsbuss, till exempel linje 7, linje 32 eller linje 33. Vid Persborg är det möjligt att byta till linje 1 mot Södervärn.
Pågatågen i riktning från Malmö C mot Ystad/Simrishamn körs som normalt via Triangeln och Hyllie.

-Vi är väl medvetna om att detta drabbar våra pendlare från Simrishamn och Ystad till Hyllie och Triangeln, men åtgärden görs i första hand för att få mer utrymme och plats vid Hyllie station och för att få en punktlig Pågatågstrafik, säger Magnus Andersson.

Mer information finns att läsa på Skånetrafikens hemsida.

×