Annons

Champions League-tränare till IFK Hässleholm

Sport • Publicerad 23 november 2015 • Uppdaterad 24 november 2021

I torsdags fanns han vid sidlinjen när Rosengårds damer slog ut Verona och tog sig vidare till kvartsfinal i Champions League.5–1-segern blev Daniel Nilssons sista stora uppgift i Rosengård där han har varit assisterande tränare till först Markus Tilly och därefter Jack Jensen.Under måndagskvällen presenterades han som IFK Hässleholms nya tränare i klubbstugan på Österås.

Vad är det som lockar med att komma tillbaka till IFK Hässleholm?– Det är ett utvecklingsbart lag. Jag tittar alltid på det när jag väljer förening och lag, att det finns en utvecklingspotential i de spelare som jag ska arbeta med och det känns som att det verkligen finns många unga talangfulla spelare som också är beredda att göra det som krävs för att utvecklas, det vill säga att träna hårt och visa entusiasm och stor vilja att bli bättre. Det är främst därför jag är här.Daniel Nilsson stod överst på Bosse Nilssons och Saki Gagzis lista.– Föreningen jobbade hårt och intensivt på att få hit mig och att jag får jobba med fotboll på heltid och får utveckla unga talangfulla spelare från orten känns också väldigt spännande, säger Nilsson.Kontraktet är skrivet på 37 månader och Daniel Nilsson börjar officiellt sin anställning den 1 december men dök upp på IFK Hässleholms träning för att ”tjuvkika” redan på måndagskvällen.

Läs mer i tisdagens Norra Skåne.

Marika HöghällSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons