Annons

Även inblandad i paintballattack

OSBY Samme 21-åring som åtalas för knivskärningen misstänks även vara inblandad i en händelse i februari 2014 då flertalet byggnader i Osby besköts med paintballkulor.
Osby • Publicerad 26 november 2015 • Uppdaterad 14 december 2021
En morgon i februari i år var polihuset i Osby beskjutet med paintballkulor när stationsbefälet  Staffan Rosén kom till jobbet. Foto: Torbjörn Wester/Arkiv
En morgon i februari i år var polihuset i Osby beskjutet med paintballkulor när stationsbefälet Staffan Rosén kom till jobbet. Foto: Torbjörn Wester/Arkiv

Polis, räddningstjänst, järnvägsstationen, Naturbruksgymnasiet, butiker och villor i centrala Osby utsattes för paintballbeskjutning under en onsdagskväll i februari förra året.Även Norra Skånes redaktion träffades av paintballkulor.Rapporterna strömmade in till polisen som snabbt tog in ett antal personer i 20-årsåldern till förhör. En privatperson hade nämligen sett paintballskyttarnas bils registreringsnummer och därigenom kunde polisen komma dem på spåren. Fyra personer misstänktes och två frihetsberövades.Nu, ett år och åtta månader efter händelsen, ställs de inför rätta. Brottsrubriceringen är ofredande, men det är bara skott mot två bostäder på Göran Håkans väg i Osby som de står åtalade för. När det gäller övriga paintballbeskjutna fastigheter samma kväll har inte åklagare kunnat hitta tillräckligt starka bevis för att kunna binda de nu åtalade till även dessa brott.

Alla fyra åtalade – tre män och en kvinna – är mellan 21 och 26 år gamla. En av dem är samme man som samtidigt också åtalas för knivskärningen på en fest i Osby för ett drygt år sedan (se artikel ovan). Den mannen åtalas nu även för vapenbrott eftersom han hade en elpistol hemma samt ringa narkotikabrott då polisen fann knappt 11 gram cannabis hemma hos honom vid samma husrannsakan.Även två fall av grov olovlig körning finns med bland de brott som han åtalas för.

torwes0
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons