Annons

Soulkväll med Little Mike och Annikafiore

Kultur och Nöje Nu är det soulmusikens tur att få en helkväll i Hässleholm kulturhus. – Jag vill ge publiken en oförglömlig kväll med bra tryck, säger Henrik Henriksson, som arrangerar Soul Night, med gästartister som Little Mike och Annikafiore, den 13 februari.
Publicerad 26 november 2015 • Uppdaterad 24 november 2021

Sångaren och gitarristen i On Q har länge drömt om att ta sitt band till kulturhuset och bjuda publiken på en riktig soulkväll. Coverbandet, som specialiserat sig på soul och lite rock, gjorde comeback förra året efter tio år i malpåse. Det gav mersmak och efter ett bejublat framträdande på Harrys, i samband med stans krogrunda i augusti, bestämde sig Henrik Henriksson för att sätta sin dröm i verket. – Första steget var att fixa gästartister. Little Mike Watson låg nära till hands – han är en av den moderna soulens förgrundsfigurer, säger Henrik Henriksson.Den brittiske soulmusikern, som bott i Sverige sedan mitten av 1960-talet, har bland mycket annat spelat med soullegenden Wilson Picket och på 80-talet ledde han den svenska supergruppen Little Mike & The Sweet Soul Music Band.– Han var jäkligt sugen och tackade ja direkt, säger Henrik Henriksson.

Nästa samtal gick till Annikafiore, Bjärnumstjejen som gjorde succé i Alcazar och som efter att hon lämnade gruppen varit soloartist.– Hon har tjong i pipan. Jag har gjort lite grejer med henne förut och har alltid vetat att soulen passar henne, säger Henrik Henriksson.Dessutom kommer ytterligare en gästartist att medverka. Vem det är är en väl förborgad hemlighet, men att det är en väldigt folkkär person kan Henrik Henriksson intyga.

Annons

Vad har gästartisterna fått för förhållningsorder?– Jag har bara sagt åt dem att välja de låtarna de gillar. Mike kommer att göra en del av sina standards och Annikafiore kommer att köra lite Tina Turner, Aretha Franklin och Dusty Springfield bland annat, säger Henrik Henriksson.Medverkar gör även Mixess, Hässleholmskvartetten med de fyra skönsjungande damerna Jessika Borg, Malin Fredriksson, Mia Marjasdotter och Lotta Alfredsson.– De ska både köra och göra något eget nummer, säger Henrik Henriksson.

On Q kommer både att agera husband och göra egna nummer. Henrik Henriksson utlovar bland annat musik som gjorts av Wilson Pickett, Blues Brothers och lite mer bluesiga Delbert McClinton.

Vad är det då med soulen han uppskattar så mycket?– Det är musik som ger en underbar känsla, det är kanske därför det heter soul – för att den uppfyller själen med en skön känsla? Det är också musik som känns odödlig, den funkar i alla tider, den är kul att lira och samarbetet med blås och kör är jätteroligt. Det känns fantastiskt att få dela scen med Little Mike, som man själv var och kollade på under 1980-talet, säger Henrik Henriksson.Soul Night i Hässleholm kulturhus ges den 13 februari och det blir två föreställningar. Biljetterna släpps i morgon, fredag.

bild 1/4
Mixess.Pressbild
On Q, med Henrik Henriksson på sång och gitarr, agerar både husband och kör ett eget set under Soul Night, den 13 februari. Foto: Sofie Ward
”Little Mike” Watson är gästartist ... Arkivbild
... liksom Annikafiore. Foto: Antti Vuorenniemi
Mixess.Pressbild
On Q, med Henrik Henriksson på sång och gitarr, agerar både husband och kör ett eget set under Soul Night, den 13 februari. Foto: Sofie Ward
Pernilla EkdahlSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons