Annons

Tyringe utklassade Mörrum

Sport • Publicerad 26 november 2015 • Uppdaterad 25 november 2021

Det hann bara gå åtta sekunder innan pucken låg bakom Marcus Hellgren i Mörrumsmålet genom Kim Runermarks försorg efter slarv i hemmaförsvaret. Kim var innan matcen ett osäkert kort på grund av en ledbandsskada i foten men kände sig bättre och kunde spela.

Tyringe fick däremot klara sig utan Kalle östman, som var sjuk, samt skadade Lukas Björnsson, Victor Hjärtqvist och Tex Williamsson.– Vilket betydde att vi hade lite tunt med folk och bara kunde spela med nio forwards ocg sju backar, berättar Andersson.Tyringe kunde göra 2–0 efter 9,27 genom Jacob Tenemyr i ett power play och 25 sekunder före den första periodpausen kunde Adam Alvedal även göra 3–0.

Annons

– I det stora hela var vi det bättre laget, menar Andersson som fick se en mållös mittenperiod.– Då gjorde vår målvakt Andreas Ljunggren några riktigt bar räddningar som gav oss råg i ryggen inför slutperioden.

Som började bra för Tyringe då Tobias Dyk gjorde 4–0 i den andra minuten när Mörrum hade en spelare utvisad. Adam Alvedal gjorde strax efter sitt andra mål för dagen vilket betydde 5–0. Mörrum fick ett reduceringsmål med två minuter kvar men Tyringe hade inte målat färdigt för kvällen. Då 13 sekunder återstod av matchen blev även Jacob Tenemyr tvåmålsskytt då han spikade slutsiffrorna 6–1.– Skönt att det lossnade med målskyttet och även att spelet i power play fungerade. Det är något vi tar med oss till nästa match som är borta mot Halmstad på lördag, säger Joakim Andersson.

– Det är faktiskt så den här hösten att vi gjort både gjort mer mål och tagit fler poäng borta.Tyringe avancerade upp till åttonde plats då de gick förbi Dalen som förlorade klart mot Kallinge/Ronneby. Viktigt med tanke på bonuspoängen till fortsättningsettan efter jul.

– Ja, det är då som allt gäller. Tycker vi tar nya steg som nykomlingar i serien med vår spelidé varje dag. Vi har verkligen lyst upp lite i novembermörkret, säger Andersson som ville ge extra beröm till målvakten Ljunggren samt forwards Tenemyr och Tobias Strandberg.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons