Annons

Åtal för människorov tidigast 11 december

ÖSTRA GÖINGE Psykiatrisk undersökning av misstänkte gärningsmannen pågår
Östra Göinge • Publicerad 27 november 2015 • Uppdaterad 24 november 2021

Från början skulle åtal mot mannen väckas 5 oktober, men åklagaren begärde då förlängd häktningstid. Nytt datum var 27 november, men på fredagen meddelades att det dröjer ytterligare.Enligt Stockholms tingsrätt är det nu den 11 december som gäller.– Men jag tror inte vi är färdiga då heller. Tyvärr. Alla analyser är inte färdiga och en psykiatrisk undersökning av mannen pågår. Det blir kanske före jul eller i mellandagarna, säger Peter Claeson.

Är han fortfarande misstänkt för människorov?– Ja, han är alltjämt häktad för människorov.

Är han misstänkt för fler brott?– Det kan jag inte gå in på, säger Claeson.Mannen har medgett ansvar för olaga frihetsberövande.Det var i september i år som den 37-årige mannen häktades, misstänkt för att i en bunkerliknande byggnad på en gård i Knislingetrakten ha hållit en kvinna fången under en knapp veckas tid.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons