Annons

Dansbandsveteraner sjunger julens sånger

Kultur och Nöje Var för sig är de bland de mest rutinerade artister man kan tänka sig, men samtidigt på samma scen har de inte stått förut. – Det ska bli jättetrevligt, säger Sten Nilsson, som med Sten & Stanley ger en julkonsert i Hässleholm med dansbandskollegorna Thorleif Torstensson och Carina Jaarnek den 4 december.
Publicerad 27 november 2015 • Uppdaterad 25 november 2021

Faktiskt blir det dubbel premiär, för konserten i kulturhuset är också den första de gör på sin julturné. – Vi har aldrig tidigare jobbat tillsammans, ändå har vi samma publik och vi känner varandra väl, säger Sten Nilsson.Han har gjort massor av julkonserter förut, bland annat var han ute med Christer Sjögren i många år och sjöng i de stora arenorna. Sten & Stanley har också gjort en egen julturné, men det här är musik han aldrig tröttnar på.

– Det finns en fantastiskt fin repertoar att botanisera i. Jag har många favoriter, som Jul, jul strålande jul, och redan när jag hör introt till Bing Crosbys White Christmas får jag rysningar. Självklart kommer White Christmas vara med på vår konsert, men det blir inte bara julsånger., var och en av oss kommer att ha eget utrymme, säger han.Framförallt är det en låt Sten & Stanley aldrig slipper ifrån att spela.– Det finns inte en kväll utan att, när vi börjar tacka för oss, folk börjar ropa efter Margaretha. Men den är magisk så vi spelar den gärna. Dels ser vi ju att folk blir glada av att höra den, dels tycker jag själv att den är väldigt livsbejakande, säger Sten Nilsson om Jag vill vara din Margaretha.

Annons

Han har också ett fint minne från den enda gång han hittills uppträtt i Hässleholm kulturhus. 2009 var han gästsolist med I Juletid och när konserten var klar tackade han och de andra för sig. Efter att ha blivit inropade för extranummer tre gånger hälsade de publiken att de skulle finnas i foajén för att signera och prata med folk och gick ut och väntade. – Men det kom ingen. Vi gick in igen, via publikvägen, och såg då att alla stod kvar och klappade efter ännu mer. Så vi fick gå upp igen och fortsätta. Folket i Hässleholm är verkligen min älsklingspublik, säger Sten Nilsson och skrattar åt minnet.

Carina Jaarnek har under de 40 år som gått sedan hon släppte sin första skiva och gjorde sitt första tv-framträdande också hunnit med en hel del julkonserter. Särskilt uppskattar hon den stämning som alltid uppstår. – Det blir så annorlunda mot en pubkväll – man kan höra en knappnål falla. Och självklart älskar jag musiken. Min första låt på Svensktoppen var faktiskt en jullåt, Natten tänder ljus på himlen, 1986. Den kommer jag förstås att sjunga, säger hon. Julkonserten med Sten & Stanley, Carina Jaarnek och Thorleif Torstensson är på fredag, den 4 december.

bild 1/3
Thorleif Torstensson. Foto: Karin Törnblom
Sten & Stanley, med sångaren Sten och brorsan Ebbe, gillar julkonserter. – Det är ett trevligt sätt att möta julen, säger han. Pressbild
Carina Jaarnek. Pressbild
Thorleif Torstensson. Foto: Karin Törnblom
Sten & Stanley, med sångaren Sten och brorsan Ebbe, gillar julkonserter. – Det är ett trevligt sätt att möta julen, säger han. Pressbild
Pernilla EkdahlSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons