Fy 17 så härligt, Osby IK

osby 16 matcher utan trepoängare.Då uppträdde Osby som ett nytt lag och vann med 9-2.
Sport • Publicerad 27 november 2015 • Uppdaterad 25 november 2021

- Vi blev aldrig nöjda utan fortsatta att jobba oavsett vad det stod på resultattavlan. Till och med i matchens absolut sista sekunder var det fem blåtröjade killar som jagade ikapp en kontring, sa Andersson.I matchens första minuter var det gästande Alvesta som stod för finliret. Hemmalaget fick knappt röra pucken men längst bak i hemmakassen stod Hampus Evaldsson och såg till att OIK klarade av den inledande anstormningen.- Det var nästan så att Alvesta fick igång oss. Deras start på matchen var bra men vi gick inte bort oss utan jobbade på utan att för den skull släppa in något mål eller dra på oss några utvisningar, förklarade Persson som fick se Jesper Didriksson Stensson inleda målskyttet efter 5,18. Jesper blev fri på offensiva blå, behöll farten fram mot målvakten och kunde snyggt placera pucken i nät. Jesper var tillsammans med Daniel Petersson (5 mål på två matcher), de som drog igång hemmalaget för kvällen och Jesper fick mycket rättvist ta emot priset som bästa hemmaspelare för kvällen.

I mitten av perioden kvitterade Alvesta. Johan Ingemarsson höll sig framme och kunde slå in en sargretur när Alvesta hade en spelare mer på isen.Matchen stod länge och vägde i den andra perioden. Men då Daniel Petersson kunde sätta dit 2-1, efter stark forechecking fler gånger om av hela enheten började det så smått väga över i hemmafavör. Petersson kunde sen även sätta dit 3-1, snyggt framspelad av Martin Trempenau och André Folkestad. I slutet av perioden ökade Jakub Komma på till 4-1 när han iskallt väntade ut gästernas målvakt Johan Salomonsson innan han retfullt la pucken i mål.Även i förra matchen hade Osby ledningen med 4-1 och det stod klart i upptakten av den tredje akten att OIK tagit lärdom av den matchen. Istället för att försöka försvara sin ledning och krypa bak på isen, höll man uppe pressen och kunde kontra in flera mål. Många kom efter snygga kombinationer där målskytten kunde placera in pucken i tomt mål. Colin Holmström blev tvåmålsskytt i perioden och övriga kassar gjordes av Alexander Lodin, Oskar Eliasson och det blev Jakub Komma som slog in 9-2 målet, det då han höll sig framme på en retur från skott av Didriksson Stenberg.- Idag såg vi starka ut. Det var ingen som kunde tro att detta var lagets första seger för året. Nu kan vi njuta av detta under helgen och så blir det nya tag på måndag igen, sa Osbys tränarduo.

I Osby var det ingen som föll ur ramen. Målen framåt spreds ut på samtliga enheter och tre spelare stack ut lite extra. Det målvakten Hampus Evaldsson som spred lugn och ro samt svarade för flera snygga räddningar med plocken, samt anfallarna Jesper Didriksson Stenberg och Daniel Petersson. För självförtroende kan detta bli ett lyft för hela truppen men det är alltid lite extra kul när de egna produkterna stiger fram och visar vägen.