Annons

Emil med i EM-trupp medan Oscar ratades

Sport Emil Martinsson från Osby Jaktskytteklubb är med i den svenska truppen som skjuter luft-EM i Ungern om en månad. Däremot ratades Oscar Nilsson från Lönsboda Pistolskytteklubb.
Sport • Publicerad 23 januari 2016 • Uppdaterad 24 november 2021

Viltmålsskytten Emil Martinsson har ett guld och brons att försvara från förra årets luftvapen-EM i Arnhem. Tillsammans med Jesper Nyberg, Unnaryd, och Pontus Thuresson Åtvid, är han uttagen i det svenska laget i running target till EM som avgörs i ungerska Györ mellan den 24 och 27 februari.

– I vanlig ordning får vi ställa störst förväntningar till viltmål och då i första hand Emil Martinsson. Han är som alltid en het medaljkandidat, menar Svenska Skyttesportförbundets sportchef Jonas Edman.

Annons

Som dock inte hade plats för Oscar Nilsson i truppen. Förstaårssenioren från Lönsboda var för en vecka sedan totaltvåa vid EM-kvalet i Linköping. Han vann lördagens tävling medan han kom trea dagen efter.

Skytteförbundet valde att skicka de mer rutinerade pistolskyttarna Pontus Olsson och Mats Johannesson till EM då kvotplatser till OS står på spel.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons