Här på Vänhem i Hässleholm jobbade mannen som nu beskrivs som bunkerläkaren och är misstänkt för att ha kidnappat en kvinna. ”Jag hörde aldrig något klagomål på honom,” säger verksamhetschefen Marie Lindell. ARKIVBILD
Bunkerläkaren jobbade även på vårdcentralen i Sösdala.
Vårdcentralen i Vittsjö – bunkerläkarens tidigare arbetsplats.

Här jobbade den åtalade läkaren

ÖSTRA GÖINGE Vänhem i Hässleholm. Östermalm i Kristianstad. Vittsjö. Och Sösdala.
Det är vårdcentralerna som bunkerläkaren jobbade på i Skåne.
Rapporterna om kidnappningsdramat har chockat personalen på hans tidigare arbetsplatser.

Social, trevlig, kompetent och vänlig. Den 38-årige läkaren sågs som rena svärmorsdrömmen av flera som han arbetade med under åren som hyrläkare på fyra vårdcentraler i norra Skåne.
Nu beskrivs han som ”bunkerläkaren”. Chocken är stor efter avslöjandet om hans kidnappning av en kvinna, som han höll fången i en bunker på sin gård utanför Knislinge.
– Det fanns inga klagomål mot honom. Han gjorde ett bra arbete. Detta är en mycket tragisk historia. Det fanns ingen anledning, eller inget som han gjorde, som kunde misstänka honom för det han är åtalad för, säger Bruno Malmlind, personalchef på förvaltningsledningen i Skånevård Kryh (Kristianstad, Hässleholm och Ystad).

Bruno Malmlind beskriver avslöjandet som oerhört chockerande och förvånande.
– Vi har inte den bilden av honom, som framkommit efter avslöjandet. Han var en kunnig och duktig person. Om han inte hade fungerat på den första vårdcentralen så hade vi inte anlitat honom fler gånger, fortsätter Bruno Malmlind.

Marie Lindell är verksamhetschef för vårdcentralen Vänhem i Hässleholm där läkaren var inhyrd flera gånger. Hon var verksamhetschef i Vittsjö och Sösdala tidigare och arbetade med honom där också.
– Han kom när vi hade brist på doktorer. Jag hörde aldrig något klagomål mot honom och det fanns inga anmärkningar på honom hos Socialstyrelsen. Han skötte patientarbetet utmärkt och var noggrann och kom gärna ut och pratade. Hyrläkare deltar inte i planeringen av arbetet på vårdcentralen, därför lär man inte känna dem socialt som andra kollegor, säger Lindell.

Birgitta Göteson, verksamhetschef för vårdcentralen i Sösdala uppfattade honom som en duktig läkare:
– Det som har hänt är jättebeklagligt.
Samma omdöme ger Pernilla Alriksson, verksamhetschef för vårdcentralen Östermalm i Kristianstad, där läkaren var inhyrd vid olika tillfällen.
– Det är inte den läkaren vi känner. Han fungerade mycket väl. Vi är verkligen förvånade.

Det var i september i fjol som 38-åringen kidnappade en kvinna i Stockholm och körde henne till sin gård i Östra Göinge. Där låste han in kvinnan i en bunker, som han själv hade byggt inne i en maskinhall.
Norra Skåne har kunnat rapportera om flera uppseendeväckande detaljer i fallet. Kvinnan drogades och låstes in och var sedan inspärrad i en vecka.
Polisens förundersökning ger en bild av det utstuderade tillvägagångssättet och indikerar att mannen planerade att hålla kvinnan inlåst under lång tid och kräva att hon hade sex med honom. Brottet uppdagades när mannen tog med sig kvinnan till Norrmalmspolisen i Stockholm den 18 september.

Dagens fråga

Kommer du att kolla på Allsång på Skansen i år?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×