Annons

Misshandlade syster som hade shorts

KNISLINGE Den 31-årige mannen tolererade inte att hans syster gick klädd i shorts. Han misshandlade och dödshotade henne. Nu har han slutgiltigt dömts till fängelse efter att ha försökt få straffet sänkt i hovrätten.
Östra Göinge • Publicerad 3 februari 2016 • Uppdaterad 25 november 2021

Mannen, som bor i Knislinge, var på besök hos sin syster och mor, som bor på en annan ort.

Systern hade läst Koranen och därför klätt sig i slöja och lång klänning, men när hon var klar med läsningen bytte hon om till shorts.

Annons

Detta uppskattade inte brodern som skrek åt henne att genast byta om. Systern menade att hon kunde ha shorts på sig eftersom hon befann sig inomhus och att deras pappa tidigare inte haft några problem med att hon klädde sig så inomhus.

Brodern gav då sin syster en örfil och systern knuffade honom tillbaka. Sedan eskalerade våldet. Brodern slog henne upprepade gånger med ett bälte så att hon började blöda. Han slog henne också i ansiktet så att en flisa av en tand lossnade.

Därefter slängde han en pyjamas på henne och sa att han skulle döda henne om hon inte tog på sig den. Kvinnan har berättat att hon fruktade för sitt liv. Efter en kvart kom polisen till bostaden och kunde gripa mannen som senare häktades.

Förra året dömdes han till sex månaders fängelse för misshandel och olaga hot, men han överklagade till hovrätten. Där yrkade han på att han skulle bli frikänd från olaga hot och enbart dömd för misshandel.

Han ville även ha en lindrigare påföljd än fängelse.

Men hovrätten instämmer helt och hållet i tingsrättens bedömning och fastställer domen mot Knislingebon.

torwes0
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons