Annons

Osbybo fick identiteten kapad

Osby • Publicerad 4 februari 2016 • Uppdaterad 25 november 2021

För 500 euro köpte 33-åringen id-uppgifter för ett antal svenska personer av en okänd man. För ytterligare 100 euro styck fick han förfalskade id-kort för dessa personer.

En av personerna vars id kapats var en man i Osby. I slutet på april förra året beställde 33-åringen en mobiltelefon från Halebop för 6 720 kronor i Osbybons namn. Innan dess hade han beställt lagring av Osbybons post och när avin kom åkte han till Osby för att hämta ut telefonen på Ica Supermarket. Men personalen på Ica Supermarket blev misstänksam när de såg det falska id-kort som 33-åringen lämnade fram. När 33-åringen förstod att han var nära att åka fast försvann han snabbt från platsen.

Annons

Det fanns dock de som råkade mycket värre ut än Osbybon. I domen mot mannen ingår bedrägerier och försök till bedrägerier mot fyra olika personer på olika platser i Sverige. För en person lyckades 33-åringen beställa ett Coop Medmerakort och två olika kontokort. I en bankomat i Värnamo tog 33-åringen ut 19 500 kronor med hjälp av ett av kontokorten. Med Coop Medmera-kortet lyckades han få ut 15 000 kronor och med ett annat kontokort 17 000 kronor.

I Helsingborgs tingsrätt dömdes mannen till åtta månaders fängelse. Han ska också utvisas.

torwes0
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons