Annons

Samhällstjänst för misshandel på fotbollsplan

Sport Den IFK Hässleholmsspelare som stått åtalad för misshandel av en IFK Osbyspelare dömdes i dag till villkorlig dom förenat med 40 timmars samhällstjänst och 10 000 kronor i skadestånd.
Sport • Publicerad 4 februari 2016 • Uppdaterad 25 november 2021

Efterspelet till den tumultartade finalen av Snapphanecupen mellan IFK Hässleholm och IFK Osby i början av november i fjol har fått sitt slut i och med rättegången i går och domen som avkunnades direkt efter förhandlingen. Hässleholmsspelaren dömdes inte helt oväntat för misshandel, vilket han erkänt under förhören och vid rättegången, och straffet blev skadestånd på 10 000 kronor och villkorlig som förenat med samhällstjänst på 40 timmar.

– Du har redan blivit avstängd från att spela fotboll och det har även fått andra konsekvenser, men 40 timmar är det lägsta man kan ge, säger lagmannen Bengt Olsson till Hässleholmsspelaren när domen avkunnas.

Annons

Rättegången i sig var snabbt avklarad då både den målsägande Osbyspelaren och den åtalade Hässleholmsspelaren berättade samma version om vad som hände i slutet av finalen. Det hade varit hetsigt hela matchen, och när Osby gjorde 2–0 utbröt tumult.

– Jag såg att han (Osbyspelaren) bröstade upp sig mot en av våra killar och puttade undan honom. Sen stormar det in spelare från bänkarna och jag springer in på planen och slår ett slag från sidan som träffar honom i ansiktet, säger Hässleholmsspelaren som fortfarande inte har någon förklaring till varför han gjorde som han gjorde.

– Jag har aldrig gjort något liknande, men när de drog undan mig från planen insåg jag vad som hade hänt, säger Hässleholmsspelaren som var mycket ångerfull både nu och efter händelsen då han ringde och pratade med Osbyspelaren varje dag i en vecka efter incidenten.

Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons