Annons

Nej till paviljongen ännu en gång

HÄSSLEHOLM Nej igen. Det blev det när SD-motionen med syfte att rädda kvar musikpaviljongen på nuvarande plats åter behandlades av kommunstyrelsen.
Hässleholm • Publicerad 5 februari 2016 • Uppdaterad 14 december 2021
Paviljongen blev nedröstad igen. Men debatten lär fortsätta och kulminera den 29 februari då fullmäktige på nytt får frågan på bordet. FOTO: CARL-JOHAN BAULER/ARKIV
Paviljongen blev nedröstad igen. Men debatten lär fortsätta och kulminera den 29 februari då fullmäktige på nytt får frågan på bordet. FOTO: CARL-JOHAN BAULER/ARKIV

Det blev omröstning i kommunstyrelsen och motionen röstades ner.

Sittande styre röstade avslag med stöd av M och KD.

Annons

För motionen röstade däremot SD och L:s ledamot Karl-Gustav Boo.

Pär Palmgren (M) företräder ett splittrat parti i frågan. Fri röstning råder.

– Jag röstade emot motionen, eftersom jag är rädd om kommunens rykte, vilka planer ändrar kommunen nästa gång?, resonerar Pär Palmgren.

(Motionen går ut på att ändra planen för området så att paviljongen kan bli kvar). Partikamraten Douglas Roth (M) som är ersättare i kommunstyrelsen vill bevara paviljongen.

Han är dessutom inte nöjd med behandlingen av frågan. Bland annat är han frågande till byggarens skadeståndshot på drygt 8,4 miljoner kronor om kommunen skulle riva upp planen.

– Bristen på komplettering av detta skadestånds verklighetsförankring saknas. Vidare saknas uppgift om paviljongen går att flytta och vad det ska kosta, säger Dogulas Roth som vill ha dessa frågor klarlagda innan kommunfullmäktige behandlar motionen den 29 februari.

Även FV förklarade sitt motstånd till flytten genom en protokollsanteckning till mötet.

Samtidigt vilar inte paviljongens förkämpar.

Evert Storm, Leif Henningsson och Peter Alf har låtit trycka upp 500 vykort av ett fotografi taget den kvällen då man lät lysa upp paviljongen i vintermörkret.

– Vi vill få ut kortet till folk, så de får se paviljongen i sin rätta miljö, berättar Evert Storm som säljer vykorten på Kafé Verum.

Carl-Johan Bauler

0708-771044, carl-johan.bauler@nsk.se
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons