Annons

Ny kyrkoherde tas emot i Stoby kyrka

Hässleholm • Publicerad 5 februari 2016 • Uppdaterad 13 december 2021
Klas Sturesson är ny kyrkoherde i Hässleholm.
Klas Sturesson är ny kyrkoherde i Hässleholm.

Sara Ericsson, kyrkoherde i Tyringe pastorat, togs nu i söndags emot som ny kontraktsprost, vid en gudstjänst i Tyringe kyrka, som efterträdare till prosten Bo Johansson.

Hon kommer att hålla i mottagandet av Klas Sturesson, i Stoby, klockan 14 den 7 februari. Vocalensemblen från Hässleholm medverkar med sång.

Annons

- Att få tillträda här i Hässleholm känns lite som att kliva upp på ett rullband som håller god fart, framhåller Sturesson, som rent formellt tillträdde sin nya tjänst måndagen den 1 februari.

Klas Sturesson, som är uppväxt i Hässleholm, bor i villa i Sjörröd med hustrun Ingrid och yngsta barnet. De båda äldsta barnen är utflugna. Idrott är ett gemensamt intresse inom familjen.

Närmast kommer han från en tjänst på Svenska kyrkans utbildningsinstitut i Lund. Hässleholms nye kyrkoherde har även varit präst i Hästveda och Farstorp, plus under många år i Hässleholm, med Ljungdalakyrkan som centrum, fem års tjänst som kyrkoherde i Höör, hunnit doktorera i teologi. Med mera. Prästvigningen skedde 1987.

Bertil Nilsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons