Annons

Hälsenan av på Crnalic – Filipovic levererade

Sport • Publicerad 7 februari 2016 • Uppdaterad 25 november 2021

Målfesten i HIF:s första träningsmatch överskuggades av skadan på Haris Crnalic.

– Väldigt trist, säger HIF-tränaren Dan Olofsson som vill titta närmare på omständigheterna kring skadan.

Annons

– Jag tror stenhårt på att man kan förebygga många skador. Haris har ju varit lite skadad och sjuk och vi får fundera på om vi har belastat honom för hårt den här veckan.

Det finns inga planer på att plocka in en ersättare för anfallaren.

– Det har vi ingen tanke på i nuläget. Vi känner mer att vi nu ska göra vad vi kan så att Haris kan komma in med ny energi och kanske bli tungan på vågen frampå höstkantem.

HIF luftade 18 spelare i säsongsdebuten på Österås konstgräs och samtliga fick spela minst 45 minuter.

Att HIF spelar en division högre och även har kommit en bit längre rent träningsmässigt var tydligt.

– Vi har kommit en bit på vägen. Vi har en jämn och bra trupp och Hanaskog orkade kanske inte riktigt i andra halvlek, säger HIF-tränaren Dan Olofsson.

William Andersson gav HIF ledningen i andravågen efter en hörna medan Otto Nilsson (upplockad från juniorlaget) gick igenom och satte 2–0. Båda målen på framspelningar av Burim Rexhepi.

Hanaskogs mål gjordes av Jesper Eriksson efter fint förarbete och inlägg av André Bengtsson från högerkanten.

Efter halvtidspausen blev HIF-uppställningen ännu offensivare när Tommy Filipovic och Gazmend Xhemajli byttes in. Och Perstorpskillen Filipovic presenterade sig direkt för sin nya hemmapublik. Vid första bollkontakten satte Filipovic 3–1. HIF:s nyförvärv från Torn, Gazmend Xhemajli, stack emellan med att vackert hänga in en frispark innan Filipovic var i farten igen och satte 5–1 och 6–1. Arber Sabani satte punkt när han bombade in 7–1 i krysset.

– Det känns jättekul. De som ska göra mål gör det. Det är bra både för dem själva och för oss, säger Olofsson.

Annons

– Men på onsdag blir det en helt annan match mot Trelleborg.

Hanaskogs tränare Jörgen Isaksson var nöjd med 60 minuter och hyllade motståndet:

– Jag blir inte förvånad om de är i topp tre när serien är slut. En bra genomkörare för oss. I första halvlek är HIF betydligt bättre men vi gör en kanonhalvlek. De sista tre målen vi släpper in är bara så jäkla onödiga. Fram till 4–1 är jag jättenöjd, säger Isaksson som ställde en startelva med flera nya ansikten på benen.

– Fyra-fem var nya och det är unga killar allihop. De gör det riktigt bra och jag är verkligen supernöjd med dem. Jag fick många besked.

Hanaskog gjorde sitt första framträdande på konstgräs.

– Vi tränar i Fjälkestads ridhus på ett underlag som består av vax, gummi, grus och nedflisade textilier. Det är mycket bra men mycket långsammare än konstgräset.

HIF: Christoffer Eklund – Mattias Andersson, Eric Svensson, William Andersson, Liridon Ahmeti – Kristian Eriksson, Viktor Ekström, Anton Persson, Arber Sabani – Otto Nilsson, Burim Rexhepi.

Ersättare: Jonathan Ikonen, Emil Szymanski, Joel Svensson, Gazmend Xhemajli, Egzon Ademi, Haric Crnalic (samtliga HIF-are spelade minst 45 minuter).

Marika HöghällSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons