Annons

Vinslövs HK plockar in serb på nio meter

Sport • Publicerad 7 februari 2016 • Uppdaterad 24 november 2021

Nykomlingen Vinslövs HK ligger på nedflyttningsplats. Nicklas Martinssons lag har en poäng upp till kvalplats och fyra poäng till Tumba som ligger ovanför båda strecken.

Uddamålsförlusten mot bottenkollegan Warta visade tydligt att VHK är för tunt på nio meter och även behöver gör något åt försvarsspelet.

Annons

Det är där Damjan Blecic kommer in i bilden.

– Vi har tittat ett tag efter spelare eftersom vi har haft sån himla otur med skador och sjukdomar, redan när Herman Bosson skadade sig fick vi ju en lucka. Vi är väldigt drabbade på nio meter men nu ramlade allt på plats och det känns skönt, säger Michael Holmström.

Damjan Blecic är 35 år och har hunnit med spel i en rad ligor.

– Han har bland annat spelat i Bundesliga. Just nu tränar han med Röda Stjärnan i Belgrad men vi har haft honom här och sett honom i träning.

Den välväxte niometersspelaren, han är 198 centimeter lång och väger 102 kilo, har tidigare spelat i bland annat Drammen (Norge), Odorheiu Secuiesc (Rumänien), Créteil Handball (Frankrike), RK Crvena Zvezda (Serbien), RK Crvena Zvezda (Makedonien), Viborg och Silkeborg (Danmark), TuS N-Lübbecke och Frisch Auf Göppingen (Tyskland).

Hur hittade ni Blecic?

– Genom kontakter.

Har han bra bössa?

– Ja, det har han. Han har en mogen spelstil och hans erfarenhet gör att han har passningsvägarna klara för sig när han går till attack. Det är definitivt en tvåvägsspelare.

Damjan Blecic kan i bästa fall debutera för VHK i hemmamatchen mot OV Helsingborg på fredag.

Annons

– I och med att det är en spelare utanför EU så måste vi söka uppehålls- och arbetstillstånd för honom och det jobbar vi med just nu. Det allra bästa vi kan hoppas på är att han bli klar till matchen mot OV Helsingborg. Men det känns jättetufft.

35-åringen kommer i god fysisk form.

– Han är vältränad. Det han behöver är givetvis att träna ihop sig med laget.

Marika HöghällSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons