Annons

Mycket nytt när IFK slog BW90

Sport • Publicerad 8 februari 2016 • Uppdaterad 25 november 2021

BW90 bjöd på överraskande blekt motstånd på Österås konstgräs och IFK dominerade stora delar av matchen med ett nykomponerat lag. Egentligen var det bara två spelare, Philip Bengtsson och Danny Gunnarsson (lagkapten för dagen), som var ordinarie i fjol.

Målvaktssysslan delade Alexander Nilsson och Krenar Ejupi på. De vaktade även BW90-buren!

Annons

– BW90 ringde i morse och hade fått ett återbud från målvakten som var sjuk. Då erbjöd jag att vi kunde låna ut målvakt till dem, säger Nilsson.

IFK gjorde 1–0 när Joel Anderssons väladresserade inlägg mot bortre nickades in av Florent Stagova. IFK utökade till 2–0 genom Mike Otajareri sedan Nilsson först dubbelräddat Danny Gunnarssons straff.

3–0 kom i andra halvlek genom samme Otajareri som nickade in Danny Gunnarssons hörna.

– Vi har jobbat mycket med vårt försvarsspel. I första halvlek blev det lite ryckigt men i andra kunde vi kontrollera spelet bättre eftersom vi var samlade och mer kompakta. Även i anfallsspelet fanns bra intentioner, summerar Daniel Nilsson som tränat två att testspelarna i Kristianstads FF:s U19-lag tidigare.

Mittbacken Ameen Nasir gav ett följsamt och stabilt intryck tillsammans med återbördade Axel Harletun och Florent Stagova var pigg som ytterforward.

– Det är spelare som har hört av sig till mig.

Nilsson var nöjd:

– Överlag presterar vi så som IFK ska göra. Vi går in och jobbar hårt i 90 minuter, säger Nilsson som plussade lite extra för junioren Jonathan Brodén som svarade för ett klokt inhopp.

IFK: Krenar Ejupi – Joel Andersson, Axel Harletun, Ameen Nasir, Danny Gunnarsson – Abelto Ikose, Philip Bengtsson, Timi Biotonye – Mike Otojareri, Mike Ayebaifie Andrew, Florent Stagova.

Ersättare: Robin Persson, Ekrem Dibrani, Jonathan Brodén kom in i andra halvlek. Alexander Nilsson (mv) inledde i BW90-målet och stod i IFK:s mål i andra halvlek.

Marika HöghällSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons