Annons

Osby tappade 2–0-ledning i Sävsjö

Sport • Publicerad 8 februari 2016 • Uppdaterad 15 december 2021
Det såg bra ut för Osby efter Alexander Lodins 2–0 mot HA 74.  FOTO: STEFAN SANDSTRÖM/ARKIV
Det såg bra ut för Osby efter Alexander Lodins 2–0 mot HA 74. FOTO: STEFAN SANDSTRÖM/ARKIV

Det var positivt i Osby efter den första perioden som de vann med 2–0. Jakob Ryman gjorde 1–0 efter 4,33 medan Alexander Lodin spädde på till 2–0 efter 19,04.

Men i den andra perioden tog Sävsjölaget över. En anledning var att Osby drog på sig flera onödiga utvisningar.

Annons

På en av dessa reducerade Sävsjölaget till 1–2. Det var även bud på en kvittering strax efter på straffslag som dock missades.

– Det var bara bra spela av vår målvakt Niklas Lindh som höll oss kvar i matchen, säger Osbytränaren som var kritisk till sina spelares disciplin.

– Så här många utvisningar behöver vi inte ta. Efter den tunga andraperioden hade vi svårt att spelmässigt ta oss tillbaka in i matchen.

HA 74 vände till 3–2 inom en minut under den första delen av slutperioden. Då Osby tog ut sin målvakt i slutet kom även 4–2 i öppen kasse och matchen var definitivt avgjord.

– Vi får samla ihop oss och komma igen, säger ”Chippen” vars lag nu har en livsviktig match på onsdag hemma mot Nittorp som efter segern mot Värnamo endast är tre poäng efter på sjundeplatsen vilken betyder kval nedåt.

– Positivt är att vi fortfarande har allt i egna händer, menar Pär ”Chippen” Persson.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons