Annons

Trots förlust kan det bli playoff för Tyringe

Sport Trots bara en poäng i Varberg finns fortfarande möjligheterna till en plats i playoff för Tyringe.
Sport • Publicerad 8 februari 2016 • Uppdaterad 14 december 2021
Tex Williamsson gjorde återigen en stormatch då Tyringe tog en viktig poäng i Varberg. Det blev dock förlust för Tyringe med 0–1 efter mål i sudden. FOTO: STEFAN SANDSTRÖM/ARKIV
Tex Williamsson gjorde återigen en stormatch då Tyringe tog en viktig poäng i Varberg. Det blev dock förlust för Tyringe med 0–1 efter mål i sudden. FOTO: STEFAN SANDSTRÖM/ARKIV

Då Tyringe saknade Erik Näslund hade de bara fem backar tillgängliga. Problemet åtgärdades med att J20-spelaren Carl-Johan Lerby lånades in från Malmö Redhawks. Av de spelare som var med i fredagens derby i Kristianstad saknades även forwarden Tobias Dyk.

Varberg har vaknat så här i säsongens elfte timme och vunnit tre av sina fyra senaste matcher.

Annons

Det var också hemmalaget som var det bättre laget i den första akten vilket skottstatistiken 12–4 kanske är ett tecken på.

Men Tyringe kom tillbaka i mittenperioden då de var det bättre laget. Göingarna skapade en del heta lägen men inget av dessa resulterade i mål.

Samma tendens var det i den avslutande perioden men då det inte blev några mål fick sudden tillgripas.

42 sekunder in på denna blev Fabian Ilestedt utvisad då domaren såg en holding. Fabian hann knappt komma in på isen innan Victor Lindgren avgjorde matchen.

– Tyckte det var en riktigt billig utvisning som avgjorde matchen, säger Fredrik Hallberg.

– Domaren tillät en hel del i en match som var hård och tajt. Tycker ändå att det var vi som var spelförande och ville spela ishockey.

Tex Williamsson gjorde en bra match i Tyringekassen då han räddade 34 av 35 skott. I övrigt var det ingen som stack ut men samtliga visade fin inställning och jobbade hårt.

– Även om det bara blev en poäng för oss så är det fortfarande jämnt i serien. Det är helt öppet inför de sista omgångarna, menar Hallberg.

Med två omgångar kvar kan Tyringe både nå playoff och hamna i playoffspel nedåt. De kan dock säkra kontraktet om de vinner hemma mot redan avsågade Mörrum på onsdag.

Tre poäng betyder sannolikt en helt avgörande match om en vecka borta mot Nybro om en plats i första omgången av playoff till allsvenskan.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons