Vinslövs skytte gladde Nilsson

Sport Med ett ryck i mitten av den andra halvleken avgjorde Vinslöv mötet i damtrean mot Stavsten och gick fram till seger med 32–24.
Sport • Publicerad 8 februari 2016 • Uppdaterad 24 november 2021

– Försvarsspelet var inte det bäste men framåt är jag nöjd, säger tränaren Fredrik Nilsson.

Matchen mot Stavsten var Vinslövs blott andra under vårsäsongen. Matcher har flyttats lite hur som helst vilket gjort att lagen har spelat olikt antal matcher.

Matchen i Furutorpshallen var jämn i den första halvleken men hemmalaget var hela tiden före med en eller två bollar för att bli tre i paus då Vinslöv ledde med 15–12.

Tremålsmarginalen hängde i sig fram till den 40:e minuten då två raka mål av Elin Mattiasson och ett av Therese Edmundsson förvandlade ställningen till 23–17. Sedan var matchen vunnen för hemmalaget som kunde gå fram till en klar seger.

– Det var roligt att se att när Therese Edmundsson var hårt markerade så klev Kajsa Lundin och Frida Johansson fram och tog ansvar från nio meter, säger Fredrik Nilsson.

Kajsa Lundin gjorde hela nio mål för Vinslöv medan Elin Mattiasson svarade för åtta och Frida Johansson fem.

Vinslöv får rikta in sig på att knipa andraplatsen då ledande HK Kristianstad inte är mycket att göra åt.

– Det är spelare som är skolade i ett elitlag. Vi får föröka att komma före Ankaret och Kävlinge, menar Fredrik Nilsson.