Per Ola Nilsson och Madelene Bernaxel heter delägarna i Nordvästra Skånes Camping AB. Företaget tar nu över driften av Osby camping. Foto: Privat

De ska ta över campingen i Osby

OSBY Nu är det klart att det blir personerna som driver Råbocka camping i Ängelholm som tar över Osby camping. Upphandlingen blev klar under gårdagen.

När de förra arrendatorerna av Osby camping i höstas sade upp arrendeavtalet efter konflikter med kommunen var det många som oroades över hur kommunen tänkte hantera campingens framtid. Bland annat bildades en Facebookgrupp med namnet ”Rör inte Osby camping!”
I Facebookgruppen var tongångarna positiva när nyheten om att företaget Nordvästra Skånes Camping AB tar över driften blev känd på fredagen.
Tre företag hade lämnat anbud och kommunen valde att teckna ett femårsavtal med det alternativ man ansåg vara mest ekonomiskt fördelaktigt.

Företaget drivs av Per Ola Nilsson och Madelene Bernaxel. Per Ola Nilsson, som är företagets vd, berättar att han har två decenniers erfarenhet av campingbranschen.
Sedan 2013 driver hans företag Råbocka camping i Ängelholm, men för att kunna utveckla företaget har han och Madelene Bernaxel känt att de behöver ha mer än en campinganläggning. Först då går det att effektivisera driften och utveckla campingarna som besöksmål, menar han.
– Anledningen till att vi blev intresserade av Osby camping är att det är en camping som liknar den camping som vi nu har. Det är bad, natur och närhet till ett samhälle, säger Per Ola Nilsson.

Han ser stor potential i Osby camping och goda möjligheter att öka antalet besökare. Med två campingar går det att effektivt slussa besökare mellan anläggningarna med speciella erbjudanden. Marknadsföringsmässigt tänker de nya arrendatorerna utveckla hemsidan och införa ett nytt onlinebokningssystem.
– Där finns mycket att göra. Campingen i Osby har inte synts så mycket innan.
Campinggäster, speciellt långliggarna, är ett troget släkte och många följer med en campingvärd som börjar arrendera en ny camping. Per Ola Nilsson hoppas att det ska bli så även nu.
– Det har vi märkt tidigare.

Osby kommun beslutade i höstas att investera en miljon kronor i upprustning av campingen och det arbetet inleddes denna vecka. Men Per Ola Nilsson säger att hans bolag också kommer att investera i anläggningen.
– Arrendeavtalet vi har nu är på fem år, men vi tänker att vi kommer att vara kvar mycket längre än så. Då är det nödvändigt att själva investera som arrendatorer.

Nästa lördag, den 27 februari, klockan 11, bjuder de nya campingvärdarna in allmänheten till ett möte på campingen där tillfälle ges att ställa frågor om framtiden och känna de nya arrendatorerna på pulsen.

Dagens fråga

Kommer du att kolla på Allsång på Skansen i år?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×