Annons

Kursen stärker kunskapsprofilen

Hässleholm Sommarkursen stärker Europaforums kunskapsprofil
Hässleholm • Publicerad 22 februari 2016 • Uppdaterad 13 december 2021
Inge Eriksson, universitetsadjunkt på Malmö högskola, Mattis Kristoffersson EU-samordnar i Hässleholm och Derek Hutcheson, docent i statsvetenskap på Malmö högskola, ser fram emot att kunna erbjuda en attraktiv sommarkurs i samband med Europaforum.
foto: eva Ericsson
Inge Eriksson, universitetsadjunkt på Malmö högskola, Mattis Kristoffersson EU-samordnar i Hässleholm och Derek Hutcheson, docent i statsvetenskap på Malmö högskola, ser fram emot att kunna erbjuda en attraktiv sommarkurs i samband med Europaforum. foto: eva Ericsson

Malmö Högskolas pilotprojekt som genomfördes vid förra årets Europaforum har i år utökats till att bli en kurs som ger 7,5 högskolepoäng, poäng som kan inkluderas i en framtida examen.

Annons

Malmö högskola har haft ett gott samarbete med Europaforum sedan lång tid tillbaka.

Årets kurs har därför utvecklats och omfattar nu 7,5 högskolepoäng. Temat för kursen är, Europeiskt samarbete och den nordiska dimensionen – historiska, nutida och framtida utmaningar.

Kursen består av två delar först tre veckors självstudier för att bland annat få grundkunskaper. När studenterna väl är på plats i Hässleholm blir det en intensiv period med föreläsningar och seminarier.

Annons

Det blir ett aktivt deltagande för kursdeltagarna med observationer och intervjuer. De ska bland annat intervjua någon deltagare som är offentlig företrädare, någon som representerar en organisation och en samhällsmedborgare.

Eva Ericsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons