Det misstänkta vapnet påträffades strax före lunch på onsdagen.Foto: Privat
Städare från Volvo och Jinert var i färd med att riva romernas lilla läger bakom Göinge Bil när det oväntade fyndet gjordes. Foto: Jörgen Johansson/arkiv
Lennart Green är vd för Göinge Bil i Hässleholm.

Hittade misstänkt vapen i tiggarläger

HÄSSLEHOLM Städare fann på onsdagen vad som misstänks vara en automatkarbin på platsen för tiggarnas läger i Hässleholm.

Det misstänkta föremålet påträffades av städare i samband med att lägret tömdes på skjul.
– Det stämmer. Det var inget vi hade räknat med. Personal på plats hittade ett vapen i samband med städningen och kontaktade polis, bekräftar Lennart Green, vd för Göinge Bil som äger tomten på Kärråkraområdet, intill Norra Kringelvägen, där romerna hållt till.

Polisen kom snabbt till platsen och tog med sig det misstänkta vapnet.
– Personen som hittade det bedömde åtminstone att det inte rörde sig om något leksaksvapen, säger Lennart Green.
En polisanmälan har upprättats om det misstänkt farliga föremålet, men enligt Thomas Borg vid polisen i Hässleholm hade föremålet ännu på torsdagen inte analyserats.
– Man vet inte om det är ett licenspliktigt vapen eller inte. Vad jag kan se är det ivägskickat på teknisk undersökning, men undersökningen är inte klar. Sådant kan ta lite tid, beroende på hur man prioriterar, säger han.

Romernas före detta lägerplats har legat ensligt och undanskymd i ett mindre skogsområde. Platsen ska enligt ett föreläggande från miljökontoret vara tömd och städad senast den 9 mars.
Tidningen har tidigare berättat att tidsfristen för romerna gick ut på onsdagen i förra veckan, men att flera de små skjulen då fortfarande var fyllda med täcken, kuddar, husgeråd och väskor.

Dagens fråga

Tänker du på att vara sparsam med vattnet?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×