Iman Jamali hade det tufft mot Barcelonas försvar. FOTO: JÖRGEN JOHANSSON

Kristianstad utan chans mot Barca

Som väntat var IFK Kristianstad chanslösa hemma i Arenan mot de regerande Champions League-mästarna Barcelona. Katalanerna avgjorde matchen redan i inledningen och var i ledning 7–2 efter endast nio minuters spel.
– Vi hade hoppats på en bättre start, säger IFK-tränaren Ola Lindgren.

Det var bäddat för handbollsfest i den fullsatta Arenan där publiksiffran denna gång uppgick till 5112. De fick sig också till livs högklassig handboll från gästande Barcelona med toppspelare på alla positioner. Publiken hade dock hoppats på lite mer spänning än vad de fick då deras IFK gjorde en riktigt bra insats i höstas då de bara föll med två bollar i bortamötet.
Kristianstad var tunna på framförallt på nio meter där de skadade stjärnorna Andreas Cederholm och Christian O’Sullivan saknades.
– Man kan inte undvara våra bästa spelare om vi ska spela jämnt mot de stora lagen, konstaterar Ola Lindgren som fick sig till livs en mardrömsstart på matchen för sitt IFK.
Barcelona startade matchen i högsta fart och ledde med 4–1 efter fem minuter. Anton Lindskog gjorde sitt andra mål för dagen då han reducerade till 2–4. Men strax efter blev Anton utvisad och gästerna blev tilldömda en straff. Fram till sjumeterslinjen gick Kiril Lazarov och satte straffen hur säkert som helst bakom Leo Larsson i hemmamålet. Lazarov gjorde sedan ytterligare två mål vilket betydde bortaledning med 7–2 efter bara nio minuters spel.
Gästerna gick sedan fram till 12–5 men hemmalaget kunde reducera till 8–12 efter två mål av Jerry Tollbring och ett av Kristian Björnsen. Men Barcelona var obevekliga och ryckte till 17–9 för att sedan bli 19–12 i paus.
– De kontrollerade halvleken medan vi missade de små chanser vi hade för att komma in i matchen. Ska man ha någon chans mot Barcelona måste allt bli bättre än vad det var idag, menar Lindgren.
I den andra halvleken förtog sig inte Barcelona utan kunde med lätthet hålla avståndet i målprotokollet. Kristianstad bytte in Marcus Dahlin, Richard Hanisch och Inge Aas Eriksen på nio meter för att spara Iman Jamali, Olafur Gudmundsson och Albin Lagergren till kommande uppgifter.
Jerry Tollbring fick priset till bäste spelare i hemmalaget. Han gjorde fyra mål i matchen och gjorde bland annat ett fräckt kantmål där han satte bollen mellan benen på Barcelonas duktige målvakt Danijel Saric.
– Vi hade väl ingen bra skottprocent i dag. Men samtidigt så har Barcelona en mycket bra målvakt, menar Tollbring.
– De hade också jättebra speed samt en mycket tät och bra defensiv. Nu får vi väl satsa om och göra bra ifrån oss i SM-slutspelet.
För IFK är spelet i Europa över då det inte ens räcker med seger i sista matchen mot Kolding för att avancera.
– Synd vi inte tog lite fler poäng hemma, menar Tollbring vars lag föll i en jämn match hemma mot Montpellier som tar den sista slutspelsplatsen.
Barcelonas tränare Xavier Pascual tyckte det var trevligt att spela i Kristianstad.
– Det var en fantastisk stämning och atmosfär i Arenan. Är mycket nöjd med mitt lags insats då vi var koncentrerade i matchens samtliga 60 minuter.
– Vi ville behålla förstaplatsen i gruppen så därför var segern mycket viktig för oss.
Jan Rydén

×