Tyringe riskerar tappa sin tränare

Tyringe riskerar att få se sig om efter en ny huvudtränare till kommande säsong.
Under helgen kom nämligen uppgifter om att Fredrik Hallberg nästa säsong skall bli assisterande coach i Hockeyallsvenska Pantern.

– Jag vet att det har varit på tal men han har ett år kvar på kontraktet med oss, menar Tyringes ordförande Christian Hallberg.
– Men det är ju option på det kontraktet och den går ut den siste mars när hans första år med oss löper ut.
Det var Sydsvenskans hockeybloggare Kent Jönsson som skrev att han erfarit att Pantern väljer att flytta upp Håkan Åhlund som ny huvudcoach efter flyktade Stephan ”Lillis” Lund och med Fredrik Hallberg som ny assisterande.

Enligt Tyringeordföranden pågår dock fortfarande samtal med både Fredrik Hallberg och assisterande tränaren, Joakim Andersson.
Den sistnämndes kontrakt med Tyringe gick ut redan den siste februari och vad Norra Skåne erfar har ”Jocke” i dagsläget kontakt med ytterligare några klubbar.
– Sedan är det klart att precis som på spelarsidan så vill man ju aldrig stoppa en tränare som kan klättra uppåt i seriesystemet, säger Christian Hallberg som också förklarar att man inte varit i kontakt med några andra tränarnamn än Fredrik Hallberg och ”Jocke” Andersson ännu så länge.
– Men det är klart att vi måste ju alltid ha en plan B om nu inte våra tränare skulle vara kvar till nästa säsong så den finns förstås där.

Fredrik Hallberg kom efter två säsonger i Kristianstads IK till Tyringe förra våren medan ”Jocke” Andersson funnits i Tyringe i två säsonger.
Tyringe och Pantern hade under säsongen ett samarbetsavtal på spelarsidan där bland annat Göingelagets målvakter stundtals fanns i Malmölaget och Tyringe fick förstärkningar från det Hockeyallsvenska laget.
Norra Skåne har utan att lyckas sökt Fredrik Hallberg för en kommentar.

×